Жељко Обрадовић о разлозима пораза од Виртуса

ГС
Жељко Обрадовић о разлозима пораза од Виртуса

За тренера Партизана је очигледан разлог пораза његовог тима од Виртуса.

Партизан је драматично изгубио од Виртуса, испустивши предност у посљедња три минута због изгубљених лопти Кевина Пантера, Пи-Џеј Доужера...

Послије меча, тренер црно-бијелих Жељко Обрадовић рекао је да је велики број грешака на крају утакмице директно одлучио побједника.

"Била је то сјајна кошаркашка утакмица, са успонима и падовима оба тима, веома сам поносан на то како је мој играо. Борили смо се много, иако смо имали проблема са неким играчима и вјерујем да смо ми сами изгубили овај меч. То је мој утисак. У тренутку у којем смо играли са четири играча на периметру изгубили смо неке јефтине лопте због агресивности Виртуса. То значи да су заслужили да побиједе. Без обзира, сјајан посао мог тима, честитам Виртусу и наравно, захвалност нашим навијачима који су дошли још једном да нас подрже. То нам је веома, веома важно", казао је он.

У оба меча Партизана и Виртуса Италијани су побиједили драматично. Како коментарише развој Виртуса кроз сезону? "Играју одличну кошарку, Лука ради сјајан посао и очигледно је да су тим који има шансу да заврши међу најбоља четири тима и да оде на Фајнал-фор. Наравно, послије тога предстоји плеј-оф и све је могуће, али у сваком случају, играју сјајну кошарку".

Новинари из Србије питали су Обрадовића за пад у игри на крају и велики број грешака, изгубљених лопти...

"Страшно бих волио када бих био у могућност да вам објасним, али не могу ни ја. Четири 'мала' играча да играју пресинг, најлакше на свијету се уводи лопта, ми смо гријешили, нисмо ни уводили лопту. У посљедњој четвртини смо шест лопти изгубили и то је директан разлог што смо изгубили утакмицу"

Да ли ће овај пораз довести до психолошког пада Партизана? "Нема шта да буде психичког пада, када играш утакмицу сваки други и трећи дан, и да добијеш - исто је, нема шта да размишљаш, већ гледаш оно што је испред тебе", додао је Обрадовић, преноси Мондо.

Пред црно-бијелима су утакмице против Сплита у Штарк арени у понедјељак у оквиру АБА лиге, потом ће на истом терену бити домаћини Бајерну у четвртак, 8. фебруара, а након тога ће у наредном "јадранском" колу гостовати Игокеи, у недјељу 11. фебруара. Послије те утакмице, тим Жељка Обрадовића отпутоваће у Ниш, на Куп Радивоја Кораћа (од 14. до 17. фебруара).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана