За тренера Данила Палалића наредни дуел у Лиги БиХ биће емотиван

Дарко Драгичевић
Foto: ФОТО Мемић

ПРИЈЕДОР - За тренера кошаркаша Приједор Спартака Данила Палалића наредни меч у првенству БиХ биће посебно емотиван. Наиме у наредном дуелу водиће екипу против бившег клуба Борца, чији дрес је носио са пуно успјеха.

Током играчке каријере шеф струке приједорског тима четири пута је био члан бањалучког тима (три пута као сениор и у јуниорској конкуренцији). Иако је водио тим у пријатељским дуелима против Борца, сад слиједи први званични дуел у првенству БиХ.

- Сигурно је да ће за мене бити веома емотиван меч, јер сам провео у Борцу најљепше тренутке каријере. Играо сам с бањалучким клубом и у добрим и лошим временима. Наступао сам када је клуб играо у регионалној АБА лиги, али сам такође носио дрес и када је била лоша ситуација и када се такмичио у првенству Републике Српске и враћао се елити. Тако да сигурно има пуно лијепих успомена. Одлично се познајем са стручним штабом, с Марком Шћекићем сам заједно и играо. Сигурно је да ћемо прије и послије меча бити пријатељи, али током меча се нећемо познавати и сигурно је да ћемо дати све да наш тим слави - истакао је Палалић.

Приједор је тренутно на три побједе уз седам пораза, док њихов наредни ривал има половичан учинак и везао је двије побједе.

Главни циљ Приједорчана у премијерној сезони је да изборе опстанак, а Борац им долази након што је изашао из резултатске кризе и почео да комплетира своје редове.

- Сигурно да тренутни пласман Борца није реалан, јер су они екипа која има велики квалитет и по мом мишљењу су уз Широки и Босну тим за сами врх. Али имали су пуно проблема са повредама, несрећно су изгубили поједине мечеве, тако да вјерујем да ће се у наставку лиге подићи. Враћају им се повријеђени играчи, тако да су сигурно они фаворити, након двије побједе желе да наставе низ успјеха. Ипак, ми играмо на домаћем терену, тако да ћемо покушати доћи до побједе која би нам пуно значила. Нама је први циљ опстанак и сваки тријумф нам је и те како битан у тој борби - додао је Палалић.

Његову екипу такође предводиће некадашњи капитен Борца Срђан Лончар, као и центар Игор Јосиповић.

Подршка навијача

У кошаркашком клубу Приједор Спартак се надају да ће “крајишки дерби” против Борца у суботу од 19 часова привући додатну пажњу навијача, управо због ривалитета између два града.

- Надамо се да већој подршци навијача на овом дуелу и позивам их да дођу и буду уз нас у овом дербију - позвао је Палалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана