За кошаркашку легенду: Mozzart уз Меморијални турнир „Мирза Делибашић”

Mozzart
За кошаркашку легенду: Mozzart уз Меморијални турнир „Мирза Делибашић”

Протеклог викенда Сарајево је било главно мјесто окупљања љубитеља кошарке јер се играо 17. Меморијални турнир „Мирза Делибашић”. Кошаркашка смотра, одржана у част једног од највећих спортиста Босне и Херцеговине, окупила је бројну публику која је навијала за врхунске екипе, а титулом најбоље окитио се италијански Dinamo Sessari. Подршка је стигла и од компаније Mozzart, која је на турниру посвећеном златном бх. кошаркашу „заиграла” на позицији златног спонзора.

„Реализација турнира на овом нивоу сигурно не би била могућа без помоћи спонзора који су препознали потенцијал турнира, међу којима се издваја Mozzart као златни спонзор. Надамо се наставку сарадње и у будућности јер подршка је неопходна за развој спорта и даљу промоцију саме кошарке, али и града, државе и регије”, истакао је Дубравко Барбарић, предсједник КК Босна у име организатора турнира.

Организатори поручују да су веома задовољни јер су успјели на турнир у Мирзину част довести изузетно квалитетне и атрактивне екипе, попут Eurocup тима - румунског Clujа и италијанског Dinamo Sessariја. Додатну атрактивност донио је, кажу, нови АБА лигаш, Дубаи. Дворана је била испуњена до посљедњег мјеста оба дана, што је показатељ интереса Сарајева за квалитетном кошарком.

Кошаркаши италијанског Dinamo Sessariја освојили су 17. издање Меморијалног турнира “Мирза Делибашић”, пошто су у финалу савладали румунски Cluj резултатом 85:75. Тако је до трофеја најбољег, на турниру у част једног од највећих спортиста у историји Босне и Херцеговине, стигао босанскохерцеговачки тренер Ненад Марковић, који с клупе предводи Sessari.

Организатори се надају да ће Меморијал Мирзе Делибашића у наредним годинама напредовати и организацијски и такмичарски. Посебно их, кажу, радује прилика за окупљање атрактивних и квалитетних тимова у Сарајеву и на наредним турнирима који се буду одржавали у Мирзину част, а из компаније Mozzart поручују да ће увијек бити ту да подрже добру игру под обручима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана