WABA лига: Орлови прижељкују изненађење против Цеља

Милан Зубовић
WABA лига: Орлови прижељкују изненађење против Цеља

БАЊАЛУКА - Са великим оптимизмом кошаркашице Орлова путују на Фајнал фор WABA лиге који ће у суботу и недјељу бити одржан у Подгорици.

Екипа из Бањалуке заузела је треће мјесто у Суперлиги што јој је за противника у полуфиналу донијело другопласирану екипу Цеља, иначе, актуелног шампиона регионалног такмичења.

Тренер екипе из Бањалуке Весна Џувер прва је особа која има наступ на завршном турниру као играч и као тренер. Као игрчица наступила је 2007. године. - Четири најбоље екипе су на турниру и нема лаке утакмице, али све се своди на ту једну. Идемо спремне и верујем да ће девојке дати свој максимум. Колико можемо изненадити Цеље, или они нас, велико је питање. Састајали смо се два пута и одиграли смо добре три четвртине што није било довољно и сада ћемо пробати да и четврту будемо добри. Покушаћемо да их изненадимо и не идемо са размишљањем о борби за треће место. То је 40 минута и жеља нам је да у недељу играмо у пола осам, а не у пола пет - изјавила је Џувер.

Сматра да је домаћин турнира Будућност у предности над осталим тимовима јер игра на свом терену, али и због сјајних партија током сезоне.

- Будућност је за нијансу спремнија ове сезоне од осталих тимова и чини ми се да је добро што играмо са Цељем у полуфиналу јер нам можда више одговара. Ипак, то је озбиљна екипа, са озбиљним странцима и са дугогодишњим системом рада. Ипак, имала сам тренера који је говорио да велика жеља и велико хтење може променити неке ствари - додала ја Џувер.

Младој Данијели Митровић ово ће бити прво учешће на Ф4 од којег много очекује.

- Без обзира што је Цеље један од фаворита за трофеј нећемо се предати унапријед. Покушаћемо да наметнемо свој ритам и није на циљ треће мјесто или четврто већ да се пласирамо у финале. Имамо позитивну атмосферу у тиму која је врхунска и дјевојке су спремне да буду на неком највишем нивоу - истакла је Митровићева.

Слично мишљење има и њена саиграчица Горана Марјановић.

- Идемо мотивисане да се покажемо у најбољем свјетлу и ако може да приредимо изненађење и упишемо побједу у полуфиналу. Играли смо двије утакмице са њима током којих смо уочили мане у њиховој игри па знамо како оне играју и гдје их можемо напасти тако да очекујемо најбоље - навела је Марјановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана