Вук Бошковић у наредној сезони носиће дрес Борца: Морамо корак више у АБА 2

Милан Зубовић
Вук Бошковић у наредној сезони носиће дрес Борца: Морамо корак више у АБА 2

БАЊАЛУКА - Вук Бошковић и наредне сезоне носиће дрес Борца, која ће му бити четврта заредом у истом клубу.

Уз њега, исти стаж у бањалучком тиму има још и капитен Срђан Гаврић са којим ће повести остатак екипе у нове борбе на три фронта. Поред наступа у Лиги БиХ и Купу Републике Српске Борац ће поново бити члан АБА 2 лиге коју је изборио одбраном вицешампионске титуле у БиХ.

- Мало је играча који се могу похвалити чињеницом да су у континуитету играли у оваквом клубу. Сада смо само капитен Гаврић и ја ту, те мислим да је то велика част јер управа и тренер вјерују у тебе. Потрудићемо се да и наредне сезоне резултати буду бољи него претходних. Добро смо играли у Лиги БиХ и ту нема неких замјерки јер смо вицешампиони двије године заредом што је велика ствар, с обзиром на буџет којим смо располагали. Жеља нам је да направимо искорак у АБА 2 лиги коју навијачи више гледају него првенство - изјавио је Бошковић за “Глас Српске”.

Регионално такмичење од идуће сезоне биће играно у другачијем формату па ће 16 екипа бити подијељено у четири групе.

- Дефинитивно ће бити љепше играти пред домаћом публиком гдје ћемо одиграти бар три утакмице. Добру посјећеност на турнирима имао је само домаћи тим док је остале гледало по педесетак гледалаца, некад чак и мање па није било занимљиво. Прошле сезоне нисмо били домаћини ниједног турнира па нас наши навијачи нису могли гледати у АБА 2 лиги и сада се радујемо што ћемо поново играти пред њима, јер се сјећамо сјајне подршке одраније. Сазнали смо противнике у групи и о њима ћемо моћи причати тек када комплетирају саставе - навео је Бошковић.

Момак који игра на позицији крилног центра прошле сезоне одиграо је све утакмице у АБА 2 лиги током којих је просјечно биљежио осам поена, 6,3 скока и 1,8 асистенција током 24,3 минута у игри. С почетка сезоне нису га ишле тројке да би у финишу намјестио руку.

- Био сам слаб у првом дијелу сезоне када ме није ишао шут. Ипак, континуиран рад на тренингу донио је побољшање па се стање поправило. Вратило се и самопоуздање које је обично веће када знаш да си добар и вежеш добре резултате - додао је Бошковић.

Поред њега у екипи ће остати Борис Драгојевић, Срђан Гаврић, Кристијан Атељевић, Никола Шарић, Срђан Бошковић и Лука Протић. Екипу ће у нову сезону повести тренер Марко Шћекић који је некада водио први тим, а једно вријеме био асистент у стручном штабу.

Распоред

Утакмице АБА 2 лиге биће игране у размаку од двије седмице. У првом колу Борац ће гостовати Илирији, а термин меча је од 1. до 3. октобра. Друго коло доноси гостовање код Златибора, а треће ће бити играно у Бањалуци са Шибенком. У четвртом колу “црвено-плави” гостоваће Шибенчанима, затим угостити Илирију као и Златибор средином децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана