Вучић: За злато из Париза сваки играч добиће по 200.000 евра

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је вечерас кошаркашку репрезентацију Србије, освајаче сребрне медаље на Свјетском првенству у Манили, истакавши да су боље него било ко успјели да уједине земљу, те најавио да ће за злато са Олимпијаде из Париза сваки кошаркаш добити по 200.000 евра.

Вучић је на пријему у Предсједништву захвалио кошаркашима, посебно тешко повријеђеном Бориши Симанићу, истакавши да су показали велику одговорност и шампионско срце.

"Знао сам да имају шампионско срце и да ће вратити земљи више од онога што им је земља дала, уз посебну захвалност Бориши Симанићу, нашем хероју из Маниле", рекао је Вучић.

Он је истакао да о томе колико је кошаркашка репрезентација Србије успјела да уједини Србију најбоље говори то што је "Бошњак, муслиман из Сјенице" Хајрудин Реџовић изјавио да је спреман да донира свој бубрег Симанићу.

Вучић је истакао да Србија сад чека злато на Олимпијским играма у Паризу.

Селектор Светислав Пешић рекао је да се поноси играчима и цијелим тимом у Манили, истичући да су кошаркаши дали задњи атом снаге, а да им је мотивацију појачавала подршка навијача.

"Био је то напоран пут до циља који смо остварили, а сад нас чекају Олимпијске игре. Процес до Олимпијских игара ће бити много тежи јер су сада очекивања још већа. Ми играмо за Србију, али пре свега за наш народ, навијаче. Потребно нам је мало стрпљење и помоћ државе коју смо и до сада имали", рекао је Пешић.

Пријему је присуствовао и повријеђени Симовић, а капитен репрезентације Богдан Богдановић уручио је предсједнику Србије лопту и мајицу са потписима играча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана