Војин Илић, кошаркаш Будућности: Лагана побједа не смије да нас опусти

Милан Зубовић
Војин Илић, кошаркаш Будућности: Лагана побједа не смије да нас опусти

БИЈЕЉИНА - Први корак ка полуфиналу плеј-офа Лиге БиХ направили су кошаркаши Будућности који су лако изашли на крај с Босном у првом мечу четвртфиналне серије и добили је резултатом 82:68.

Од самог почетка домаћин је наметнуо свој ритам и контролисао је утакмицу да би у другој четвртини већ повео с двоцифреном разликом. Екипа из Сарајева није успјела озбиљније да запријети Бијељинцима и утакмицу колико-толико учини занимљивијом па је побједа остала у Семберији. Екипу тренера Јосипа Панџе предводио је Миливоје Божовић с 22 поена, осам скокова и пет украдених лопти, Ади Захирагић је убацио 18, а Војин Илић 17 поена уз седам скокова и четири асистенције.

- Одиграли смо на начин баш како је тренер желио да то буде. Тражио је да играмо што интензивније током свих 40 минута, нарочито у одбрани и вјерујем да смо испоштовали све задатке које је поставио пред нас. Реално гледајући очекивали смо много тежу утакмицу и нисмо се надали да ћемо овако лако стићи до тријумфа. То сада не смије да нас опусти јер је Босна озбиљна екипа са јако квалитетним тимом - рекао је Илић за “Глас Српске”.

Четвртфинале плеј-офа игра се на двије побједе, а друга утакмица на распореду је у сриједу од 20 сати у Сарајеву.

- Сигуран сам да ће се друга утакмица разликовати од прве и биће нам много тешко у Сарајеву јер Босна више нема избора, под императивом је побједе тако да и ми морамо одговорити још бољом енергијом од њих. Сада је појачан ритам утакмица јер се игра на три-четири дана па нећемо имати много времена за одмор. Ипак, имаћемо мање интензивне тренинге и више ћемо бити посвећени опоравку и припреми за наредни ме­ч. Вјерујем да имамо доста дугачку клупу која је наша предност јер увијек имамо свјежег играча тако да не бисмо требали имати проблема - нагласио је Илић.

Као боси по трњу провели су се кошаркаши Славије који су поражени на гостовању код Широког резултатом 68:106. Капитен екипе из Источног Сарајева Дарко Дамјановић био је најбољи у својој екипи с 12 поена, 11 је убацио Душан Елез, а по десет Антонио Форман и Александар Илић. Код домаћина Јосип Човић је постигао 19 поена.

Остали мечеви

Своју прву утакмицу четвртфинала плеј-офа синоћ су играли кошаркаши Борца и Леотара док ће актуелни шампион на терен изаћи тек у четвртак. Игокеа ће угостити Спарс који је као седми на табели лигашког дијела такмичења изборио наступ у доигравању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана