Владимир Јовановић, тренер кошаркаша Игокее: Рад на тренинзима даје резултат

Милан Зубовић
Владимир Јовановић, тренер кошаркаша Игокее: Рад на тренинзима даје резултат

БЕОГРАД - Кошаркаши Игокее славили су у првој контролној утакмици пред почетак нове сезоне у којој их поново очекују изазови на два фронта, АБА лиги и Лиги шампиона.

Изабраници тренера Владимира Јовановића славили су против Еве баскетс Олденбурга резултатом 79:73, а најефикаснији код побједника био је Никола Танасковић са 15 поена, Марио Накић и Марко Јеремић додали су по 12, а Един Атић десет поена.

- Одиграли смо контролну утакмицу можда и против јачег противника него што нам је био потребан у овом тренутку. Олденбург је заиста добра екипа са сјајним играчима који брзо играју па нам је било потребно времена да се адаптирамо на њихову игру. Ми смо тек почели са утакмицама и за ову фазу припрема нормалне су грешке које правимо тако да имамо на чему даље да радимо. Радује ме што смо успели да забележимо победу против јаке екипе, јер смо видели да све оно што радимо на тренинзима даје резултате и сигурно ћемо бити још бољи - изјавио је Јовановић за “Глас Српске”.

Посебно радује повратак на терен Марија Накића који је пропустио скоро цијелу прошлу сезону због повреде лигамената кољена.

- Он је од почетка припрема са нама, повреда је прошлост и већ је ушао у контакт игру. Полако се враћа у форму након дужег одсуства са паркета и све иде добрим током. Има времена за њега да ухвати ритам јер ће сезона бити доста дуга и исцрпљујућа са успонима и падовима - рекао је Јовановић.

Игокеа ће у Београду одиграти провјеру са екипом Меге, а тај сусрет на распореду је 2. септембра у Дому спортова “Ранко Жеравица” с почетком од 12 часова.

- Иде нам друга контролна утакмица против младе, енергичне екипе која јако добро трчи. Ако будемо на нивоу као против Олденбурга, не би требало да имамо већих проблема мада понављам прва утакмица није реална слика. Ипак, и овај сусрет искористићемо као прави тренинг - додао је Јовановић.

Турнир

Турнир поводом 50. рођендана Игокее почеће идуће седмице у Бањалуци и Лакташима, а Јовановићева чета прву утакмицу одиграће против московског ЦСКА док ће у другом мечу групне фазе играти са Галатасарајем.

- То је врхунска ствар за нас јер је то најбољи турнир у региону који ће бити организован. Пре свега, нама ће бити част да угостимо такве екипе и тренере те да играмо против њих. Биће то одлична прилика да се истестирамо пред почетак сезоне - нагласио је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана