Владимир Јовановић. тренер Игокее: Обавили смо посао како треба

Милан Зубовић
Владимир Јовановић. тренер Игокее: Обавили смо посао како треба

ЛАКТАШИ - Одбраном трофеја на Либурнија купу у Опатији кошаркаши Игокее окончали су припремни период и нову сезону започеће на свом терену против Црвене звезде у суботњем мечу првог кола АБА лиге.

Тренер Владимир Јовановић задовољан је оствареним до сада, иако је имао много проблема са повредама играча. На турниру у Опатији славили су против Вијене и Крке, а утакмица са екипом из Новог Места била је својеврсна генерална проба за окршај са београдским “црвено-бијелима”.

- Турнир у Опатији везали смо на Суперкуп АБА лиге и остварили две победе. Ипак то је мање битно у овом тренутку, као и све остале утакмице у припремном периоду које смо користили за уигравање, односно да видимо шта смо урадили и где смо стигли. Нажалост нисмо били у прилици да играмо у комплетном саставу из објективних разлога. На крају, када се подвуче линија на целу ситуацију у којој смо се нашли, а где су повреде саставни део припрема, одрадили смо посао како треба и бићемо бољи када се сви скупимо - изјавио је Јовановић за “Глас Српске”.

На Суперкупу у Подгорици прво су побиједили Цедевита Олимпију, а затим доживјели поразе од Партизана и Будућности. Те три утакмице одиграли су у три дана.

- Такав је био систем такмичења који је доста тежак и постоји велики ризик од повреда играча па смо тежили да расподелимо минутажу. Ни тада акценат није био на резултату, већ да добро обавимо задатке које смо поставили пред себе и водимо рачуна о здрављу - додао је Јовановић.

Он и даље не може да рачуна на повријеђеног бека Косту Кондића, који ће пропустити почетак сезоне док се центар Џеки Кармајкл вратио у састав након што није играо Суперкуп.

Током турнира поводом прославе 50. рођендана Игокее није могао да рачуна на четири играча, од који су двојица плејмејкери, што је управу приморало да ангажује искусног Немању Гордића.

- Гордић је искусан и квалитетан кошаркаш који је са многим садашњим саиграчима и раније играо, тако да се брзо уклопио, што је и очекивано с обзиром на његово искуство. И он ће донети нови квалитет екипи - рекао је Јовановић.

Прво коло АБА лиге доноси му најтежег противника Црвену звезду, коју је раније тренирао. Јовановић није имао конкретан одговор да ли му одговара овако тежак противник на старту или би више волио да је у питању нека слабија екипа.

- То је филозофско питање и могло би се о њему дуго причати (ха, ха, ха, ха). Шалу на страну. Знамо какав противник нам долази. Ипак, има још времена и треба да се добро одморимо након што смо осам-девет дана провели ван куће па да се спремимо за тај дуел. Верујем да ћемо бити на висини задатка - навео је Јовановић.

Без ријечи о позајмицама

Тренер Игкоее није хтио да потврди хоће ли неко од млађих играча отићи на позајмицу.

- Имамо широк ростер јер играмо на два фронта, а после Нове године крећемо и са утакмицама у Купу БиХ па нам је потребан велики број играча. Имали смо великих проблема са неким болестима и повредама, тако да су сви млађи играчи искористили указане минуте - нагласио је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана