Владимир Јовановић, тренер Игокее, након жријеба Лиге шампиона: Нисмо имали среће

Милан Зубовић
Владимир Јовановић, тренер Игокее, након жријеба Лиге шампиона: Нисмо имали среће

МИЈЕС - Кошаркаши Игокее играће са Тофашом, Мурсијом и Дертоном у групи Х Лиге шампиона, одлучено је жријебом.

Екипа из Александровца четврту сезону заредом биће учесник групне фазе ФИБА такмичења, а запала ју је најтежа група до сада те ће поново путовати у Турску. Након што су играли против Турк Телекома, Галатасараја и Бехчешехира, сада ће одмјерити снаге са Тофашом који је прошле сезоне стао у баражу за топ 16 фазу. Екипа из Бурсе прошле сезоне заузела је седмо мјесто у првенству Турске и на основу вајлд карда наступа у ФИБА такмичењу. Турски тим је прошле сезоне био у групи са Мурсијом која је поражена у полуфиналу Фајнал ејта од каснијег шампиона Бона. Италијанска Дертона из Тортоне највећа је непознаница ове групе јер је ријеч о дебитанту у Лиги шампиона. Прошле сезоне заузела је треће мјесто у Палаканестру, док је Мурсија била девета у шпанској лиги.

- Нисмо имали среће на жребу јер смо добили три веома јака противника, од којих два годинама играју у Лиги шампиона, док је Тортона била хит у Италији прошле сезоне. Сви они имају одличне ростере који ће и даље бити јаки иако ће претрпети промене током лета, али је јасно да и они, баш као и ми, нишане пролазак даље. Верујемо у своје квалитете, док су амбиције да прођемо међу 16 најбољих тимова Лиге шампиона. Биће тешко, али борићемо се. Наша екипа је поприлично формирана и скоро да смо завршили са селекцијом играча, а можда ангажујемо још некога ако нам буде потребан. Планирамо да са припремама кренемо у првој седмици августа - изјавио је тренер Игокее Владимир Јовановић за “Глас Српске”.

Сезона ће почети 17. октобра, а у њу ће Игокеа ући без Стефана Ђорђевића којем је истекао уговор и неће бити продужен. Центар ће каријеру наставити у шпанској Ђирони, чији је власник Марк Гасол. Екипа ФМП-а играће против Варезеа у четвртфиналу квалификационог турнира за пласман у групну фазу. Побједник меча играће у полуфиналу са бољим из дуела између Шолеа и Антверпена. Квалификациони турнир ће бити одржан од 25. септембра до 1. октобра у Анталији.

Група А

1. Уникаха

2. Сомбатељ

3. Перистери

4. Ле Ман

 

Група Б

1. Дижон

2. Ритас

3. Промитеас

4. Опава

 

Група Ц

1. Тенерифе

2. Дарушафака

3. ВЕФ Рига

4. КТ2

 

Група Д

1. АЕК

2. Лудвигзбург

3. Д. Сасари

4. Шћећин

 

Група Е

1. Каршијака

2. Остенде

3. Олденбург

4. КТ3

 

Група Ф

1. Хапоел Холон

2. Бон

3. Бурсаспор

4. Бреоган

 

Група Г

1. Хапоел Ј.

2. Галатасарај

3. ПАОК

4. КТ1

 

Група Х

1. Тофаш

2. Игокеа

3. Мурсија

4. Дертона

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана