Владимир Јовановић, тренер Игокее, након АБА Суперкупа: Све ће доћи на своје мјесто

Г.С.
Владимир Јовановић, тренер Игокее, након АБА Суперкупа: Све ће доћи на своје мјесто

ПОДГОРИЦА - Дворана “Морача” као да је уклета за кошаркаше Игокее којима се не да да славе у њој без обзира ко играо у екипи или био тренер.

Ни у 13. покушају екипа из Александровца није сломила Будућност на њеном терену, а домаћин је славио са 79:68, у мечу за треће мјесто Суперкупа АБА лиге. Много боље партије Игокеа је пружила у највећем граду Црне Горе него је то био случај на турниру који је организовала поводом прославе 50. рођендана, а разлог за то лежи у чињеници да је тренер Владимир Јовановић могао рачунати на плејмејкере Стефана Мудија и новопридошлог Немању Гордића који је дебитовао за свој нови-стари тим те опорављене Марка Јошила и Едина Атића. У саставу није било повријеђених Џекија Кармајкла и Косте Кондића. Игокеа је одиграла три утакмице у три дана. Прво је побиједила фаворизовану Цедевита Олимпију, затим је поражена од Партизана и Будућности.

- Дошли смо на овај турнир са јасном идејом да на ове три утакмице покушамо да урадимо неке ствари које нисмо на тренингу. Није лако играти три утакмице у три дана посебно против јаких противника, а и није било повреда, тако да могу бити задовољан, сем Николе Марића који није теже повређен. Искористили смо турнир да видимо на чему смо и на чему треба још да радимо. Оно што није добро је да нема пуно времена, али екипа је добро селектована и све ће то доћи на своје место - истакао је Јовановић.

Његови играчи лоше су шутирали тројке и погодили само четири из 17 покушаја, а промашили су и седам слободних бацања од 29 изведених. Најбољи у екипи из Републике Српске био је Никола Танасковић са 27 поена док је још једино Марио Накић био двоцифрен са 12 поена.

- Што се саме утакмице тиче у већем делу смо покушали да мењамо играче по минутажи, него по учинку у игри. Мислим да смо могли боље да прочитамо неке ситуације које је Будућност експлоатисала, али кад се све сабере добар турнир за нас. Видели смо добре и лоше ствари, а на лошим треба да радимо - закључио је Јовановић.

Нову сезону регионалног такмичења Игокеа ће започети на свом терену против Црвене звезде, а утакмица је на распореду 30. септембра од 20 часова док ће у другом колу гостовати Сплиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана