Владимир Јовановић, тренер Игкоее: Нисмо исти тим као на почетку сезоне

Милан Зубовић
Владимир Јовановић, тренер Игкоее: Нисмо исти тим као на почетку сезоне

ЛАКТАШИ - Први дио АБА лиге вечерас од 18 часова затвориће Мега и Игокеа утакмицом 13. кола. Екипа из Александровца у њу улази без Николе Танасковића, који је потписао двоипогодишњи уговор са Будућности.

Поразом од Цибоне у прошлом колу екипа из Александровца прекинула је низ од пет побједа и сада жели да се врати на побједнички колосијек. У посљедњих пет утакмица Игокеа је славила четири пута, има добар учинак на гостовању и нада се да ће тако наставити против тима који држи десету позицију на табели са учинком 5-7, док гости имају 9-3 на петом мјесту.

- Дошли смо до последњег кола у првом делу сезоне, практично је пола сезоне прошло. Очекује нас феноменална екипа Меге и тренер Марко Бараћ, који већ другу годину заредом ради феноменалан посао са најмлађим тимом и они су заиста на многим утакмицама показали вансеријски талент и квалитет. Биће то једна захтевна утакмица, биће надам се добра кошарка, где ће и наши неки млади играчи показати свој талент и квалитет, а надам се да ће генерално навијачи моћи да уживају у доброј кошарци. Спремамо се као и за сваки меч, најбоље што можемо, имали смо и одлазак неких играча и сигурно да нисмо исти тим као на почетку сезоне, али имамо исту жељу и исте амбиције и даћемо све од себе да будемо прави - изјавио је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Одласком Танасковића више минута добиће и Никола Марић, који покрива позиције “четири” и “пет”.

- Играмо против младе и опасне екипе. Мораћемо да одговоримо са истом енергијом и интензитетом као и они, наравно да испоштујемо договор из свлачионице да бисмо изашли са побједом. Осим ствари које се дешавају као што је одлазак Танасковића мораћемо да се прилагодимо томе и урадимо ствари које нам тренер каже и да однесемо још једну побједу кући - рекао је Марић.

Танасковић је рођен 21. октобра 1997. године у Смедеревској Паланци и прошао је све категорије Партизана. Након “црно-бијелих” годину дана носио је дрес Меге па онда и бањалучког Борца прије него што је 2021. године потписао за Игокеу. Крај претходне сезоне провео је у шпанском Бреогану, а ове је АБА лиги просјечно биљежио 11,9 поена и 5,7 скокова, док је у шест мечева Лиге шампиона постизао 11,5 поена уз 4,8 скокова.

Напад у Подгорици

Велики скандал догодио се на утакмици АБА лиге између Будућности и Студентског центра. Гости су славили са 94:82, а то је био повод да се навијачи домаће екипе окоме на играче и тренера Андреја Жакеља. Они су одмах по завршетку меча жељели да се разрачунају са играчима на терену, али су полиција и обезбјеђење у дворани спријечили да дође до контакта. Једном навијачу ипак је успјело да прескочи ограду, а неколико њих је ушло и у свлачионицу Будућности, пише “антена.ме”. Све се завршило убрзо, а играч Будућности Брендон Пол је истрчао из свлачионице у потјери за једним од хулигана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана