Владимир Јовановић о поразу Игокее од Меге: Пресудила наша скраћена ротација

Г.С.
Владимир Јовановић о поразу Игокее од Меге: Пресудила наша скраћена ротација

ЛАКТАШИ - Поразом од Меге резултатом 78:92 на свом терену кошаркаши Игокее завршили су лигашки дио такмичења АБА лиге. Био је то 13. пораз екипе из Александровца која је такмичење завршила са исто толико побједа па је заузела седмо мјесто са којег ће ући у четвртфинале плеј-офа, гдје је чека другопласирани Партизан.

Четвртфинална серија биће играна на двије побједе, што значи да ће друга утакмица бити играна у Лакташима, гдје би поново требало да буде виђен спектакл као почетком прошлог фебруара, када је дворана била дупке пуна. Сусрет са Мегом није имао посебан значај за домаћина, док су гости обезбиједили четврту позицију и предност домаћег терена у четвртфиналу против Цедевита Олимпије са којом су се управо борили до самог краја и нашли у повлашћеном положају због бољег међусобног скора. Игокеа је водила у самом почетку сусрета и два пута током првог полувремена била надомак изједначења, међутим, није успјела да преокрене резултат. Играчи тима из Александровца нису имали одговор на игру Николе Ђуришића и Уроша Плавшића. Ђуришић је сусрет завршио са 26 поена и четири асистенције, док је Плавшић имао 17 поена и 16 скокова. Код домаћих предњачио је Горан Филиповић са 17 поена, пратио га је Драган Милосављевић са једним мање, док је Марко Јеремић убацио 14.

- Честитам екипи Меге на заслуженој победи, освајању четвртог места и предности домаћег терена у првој рунди плеј-офа. Заиста су одиграли са великом енергијом, искористили су све наше мане и грешке које смо правили и на крају победили. Доминирали су у скоку и имали скоро двадесет скокова више и неком физичком кошарком то материјализовали. Практично, ми смо се неким лудим шутевима држали у утакмици, после тога нисмо могли, нисмо више имали ни енергије. Ова ротација је скраћена више него наш максимум. То је то, немам више ништа да додам - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Са 14 на 16 клубова

Улазак Дубаија у АБА лигу изазвао је промјене у организацији регионалног такмичења које ће наредне сезоне умјесто 14 бројати 16 клубова. Та промјена значи да ниједан клуб неће испасти у нижи ранг, што је обрадовало Крку и Морнар који су се борили за опстанак. Поред садашњих 14 тимова и Дубаија, идуће сезоне у АБА ће играти и побједник АБА 2 лиге, а одлучено је да једна држава може имати максимално шест учесника умјесто досадашњих пет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана