Владимир Алексић промовисан у спортског директора КК Леотар: Главни циљ стварање играча

Дарко Драгичевић
Владимир Алексић промовисан у спортског директора КК Леотар: Главни циљ стварање играча

ТРЕБИЊЕ - Владимир Алексић, дугогодишњи капитен и кошаркаш Леотара, одлучио је да заврши играчку каријеру и именован је за новог спортског директора требињског клуба.

Одлуком Управног одбора сјајни кошаркаш ће у наредном периоду водити рачуна о играчком кадру клуба за који је са успјехом играо. Пред њим је много посла.

- Није била лака одлука да окончам играчку каријеру и прихватим оваку захтјевну улогу у свом клубу. Дуго сам се ломио и било је тешко да преломим на ову страну. Ипак вјерујем да ћу својим искуством и знањем помоћи да Леотар у наредном периоду биљежи добре резултате и буде достојан репрезент града на Требишњици - истакао је Алексић.

Одлични кошаркаш поручује да је први циљ клуба да буде формиран играчки кадар за нову сезону у складу са буџетом и амбицијама које има требињски клуб.

- Сад слиједи стварање тима за наредну сезону и попуњавање позиција на којима нам тренутно недостају кошаркаши. То ћемо радити у складу са амбицијама и буџетом тима, јер је Леотар ових година био стабилан премијерлигаш и то је веома битно - рекао је Алексић.

Поред њега од активног играња се опростио и Никола Ђурасовић, а још неколико играча је пронашло нове ангажмане. Ипак главни циљ новог спортског директора и управе клуба је дугорочан, а то је поправљање рада у млађим категоријама.

- Дугорочно то ће нам бити главна преокупација да подигнемо рад у нашим млађим категоријама на виши ниво. Сматрам да имамо потенцијала за нешто такво и да у наредним годинама стварамо играче за сениорски тим у нашим млађим категоријама. Леотар је већ годинама препознатљив по томе да има већину играча из својих редова и околине и желимо с тим да наставимо. Свјесни смо да је то напоран и дуг процес, али смо спремни да дамо шансу нашим младим играчима и да за неколико година имамо носиоце игре из наших редова - додао је на крају нови спортски директор.

Ичелић за континуитет

Тренутно је требињски клуб урадио двије битне ствари

- Продужили смо сарадњу са нашим досадашњим тренером Марком Ичелићем који тако наставља да ради и имаћемо континуитет на клупи. Такође вратили смо нашег кошаркаша Марка Рикала и ријешили веома битну позицију један домаћим играчем што ми је драго -  истиче Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана