Виртус нанио нови пораз 'раштимованој' Звезди

ГС
Foto: Старспорт

БОЛОЊА - Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Виртуса као гости у мечу 4. кола Евролиге резултатом 85:79 што јој је трећи неуспјех ове сезоне у елитном такмичењу.

Домаћи тим је већ у првој дионици креирао 15 поена разлике и малтене читав меч имао двоцифрено вођство, све до самог краја када је, умало, Звезда режирала чудо.

Али није га га заслужила вечерас.

Најефикаснији код Звезде био је Шабаз Нејпир који је гро својих поена постигао у другом полувремену, укупно је нанизао 23, додуше може себи приљепити и етикету трагичара пошто је на -4 и убацивану лопте са стране, додао у руке Добрићу и практично тим потезом однио све наде црвено-бијелима да могу до великог обрта.

Виртус је боље отворио меч и у финишу прве дионице имао плус 15 (26:11), али је Звезда узвратила серијом 11:0. 

Виртус је међутим одбио тај напад „црвено-бијелих“ серијом 12:0 за највећих плус 16 (38:22).  

Звезда је успјела да до полувремена смањи на минус 11 (33:44). 

Три минута пре краја треће дионице Виртус је водио 62:47, али је Звезду у меч са две везане тројке вратио Рокас Гиедраитис, да ни затим поентирао и Нејпир за 55:62.  

Звезда је у четвртој деоници притискала домаћу екипу и стигла на само минус шест на два и по минута прије краја и имала напад да приђе још ближе.  

Тројком Милоша Теодосића, првом из седмог покушаја, Звезда је стигла на 72:76 на 78 секунди пре краја.  

У последњих 50 секунди ушло се са 78:74 за Виртус, али је Шабаз Нејпир направио велику грешку и додао лопту у руке Огњену Добрићу.  

Два бацања је искористио Исаија Кординије, али је Нејпир тројком смањио на 77:80 на 39 секунди пре краја.  

Поново је Виртус искористио два бацања, па је Нејпир дао двојку, али онда је Гиедраитис направио фаул прије извођења лопте па је Виртус уз напад имао и слободно бацање које је искористио Марко Белинели и ставио тачку на утакмицу.  

Најефикаснији играч у Виртусу био је Торнике Шенгелија са 19 поена, 15 је дао Белинели, 13 Џордан Мики, Исаија Кординије 11, а по 10 Алесандро Пајола и Ифе Лундберг.  

Српски репрезентативац Добрић је постигао два поена за 11 минута на терену.  

Црвену звезду је предводио Шабаз Нејпир са 23 поена, Лука Митровић је дао 14, а Адам Ханга 11. Џоел Боломбој је имао осам поена и девет скокова.  

Виртус сада има скор 3:1, а Звезда 1:3.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана