Весна Џувер, тренер Орлова: Куп крунисао фантастичну седмицу

Дарко Драгичевић
Весна Џувер, тренер Орлова: Куп крунисао фантастичну седмицу

БАЊАЛУКА - Фантастична седмица за кошаркашице Орлова. Бањалучанке су одбраниле трофеј у Купу БиХ, гдје су у финалу савладале домаћина Џампер са 81:66.

У само четири дана екипа је одиграла три веома важна меча и све успјела да их добије. Прво су избориле побједу над Монтаном и пласман на завршни турнир ЊАБА лиге. Затим су славиле у полуфиналу Купа БиХ против Лавова па у финалу против Џампера. Хана Предојевић је била најефикаснија у побједничкој екипи са 21 поеном. Александра Мужевић је постигла 15 поена, исто као и Сафија Ли, док су Горана Марјановић и Данијела Митровић постигле 11 поена. У екипи Џумпера Елма Феукић је постигла 20 поена.

Тренер Весна Џувер истиче да је презадовољна урађеним у протеклом периоду.

- Имали смо заиста сјајну седмицу. У четири дана смо имали три меча у којима смо имали императив побједе и дјевојке су то све успјешно прошле. Освојиле смо и други трофеј у сезони. Презадовољна сам енергијом и односом које су дјевојке имале. Након исцрпљујуће утакмице против Монтане показали смо озбиљност на финалном турниру. Дјевојке су играле као искусне кошаркашице, изнијеле су сјајно тај притисак. Од првог момента су показале да знају шта желе и како да играју и то нам је донијело трофеј. Према приказаном смо га у потпуности и заслужиле - истакла је тренер Орлова.

Екипа се сад на миру може спремати за завршни турнир ЊАБА лиге у Подгорици 23. и 24. марта.

- Пласман на финални турнир нам није био императив, тако да смо надмашиле очекивања. Сад можемо да на миру идемо растерећено да одиграмо што боље против једне изузетно квалитетне екипе каква је Цинкарна Цеље. Дјевојкама је ово награда за све добро што су урадиле током сезоне, да могу отићи на финални турнир и дати максимум. Игра се један меч, тако да је све могуће - додала је Џуверова.

Повреда Јозићеве

Велики проблем за екипу Орлова свакако је била повреда Јелене Јозић на старту полуфиналног дуела против Лавова. Ипак, екипа је пронашла рјешење и за то и надокнадила изостанак ове кошаркашице, која није играла ни у финалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана