Велико славље Игокее у Далмацији

Милан Зубовић
Foto: КК Задар / Звонко К.

ЗАДАР - Другу побједу на мини-турнеји по Далмацији на старту нове сезоне АБА лиге уписали су кошаркаши Игокее.

Након побједе против Сплита Александровчани су славили на тешком гостовању код Задра против истоимене екипе резултатом 79:76, и то након продужетка. 

Екипа из Републике Српске водила је цијело вријеме против најпријатнијег изненађења из прошле сезоне, мада се доста помучила да дође до тријумфа чему је допринио велики број изгубљених лопти чак 23.

Тројком Кршевана Кларице минут и по прије краја Задрани су дошли у прво вођство (63:62) да би у наредном нападу Брајс Џонс вратио тројку. Потом је Владимир Михаиловић донио изједначење са линије слободних бацања (65:65). 

У преосталих десет секунди Џонс је погодио тројку из немогуће ситуације, али су је судије поништиле јер је истекло вријеме за напад. У додатних пет минута Задрани су углавном водили да би Марко Јеремић погодио битну тројку за вођство 77:76 чиме је најавио побједу коју је са линије слободних бацања потврдио капитен Драган Милосављевић. 

Најабољи код Игокее био је Џонс са 20 поена, пратио га је Терел Картер са 14, а Милосављевић је убацио 13.  Наредни меч у АБА Игокеа ће 5. октобра угостити Будућност док ће 2. октобра бити домаћин Нантеру у првом колу Лиге шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана