Велики успјех Бањалучанки у WABA лиги: Орлови међу осам најбољих

Г.С.
Велики успјех Бањалучанки у WABA лиги: Орлови међу осам најбољих

БЕОГРАД - Кошаркашице Орлова избориле су наступ у WABA Суперлиги након што су у шестом колу побиједиле Партизан на гостовању са 71:57.

Била је ово пета побједа бањалучке екипе ове сезоне којом је обезбиједила друго мјесто на табели групе А иза Цеља, које не зна за пораз и такође је изборило наступ међу осам најбољих.

Уз њих још је Будућност из групе Б прошла даље, док ће се остали путници тражити у преостала четири кола.

По четири најбоље екипе из обје групе формираће Суперлигу, у којој ће једни против других играти клубови из различитих група. Бодови ће бити пренесени, а Бањалучанке су направиле сјајан резултат, који им отвара могућност наступа на Фајнал фору. Након егала током првог полувремена изабранице тренера Весне Џувер много боље су заиграле у другом полувремену и стигле до тријумфа.

Предводила их је Александра Мужевић са 24 поена и девет скокова, Наташа Шобот убацила је 19 поена, док је Хана Предојевић имала по десет поена и скокова.

У домаћем тиму Анђела Маројевић била је најефикаснија са 13 поена

. Орлови ће већ вечерас од 20 часова угостити Игман у шестом колу Лиге БиХ. Лавови су славили код Граца са 58:53, што им је други тријумф ове сезоне. Са 16 поена Ива Каришик била је најефикаснија код Брчанки, Агехил Фахардо додала је 15 поена и 13 скокова, а Јарели Падиља је меч завршила са 13 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана