Велика побједа Младости над Леотаром у Лиги БиХ: Плеј-оф на видику

Милан Зубовић
Foto: trebinjelive

ТРЕБИЊЕ - Велику побједу изборили су кошаркаши Младости који су славили на гостовању код Леотара резултатом 90:71, у 19. колу Лиге БиХ.

Овим слављем Мркоњићани су остали у трци за пето мјесто на табели које доноси наступ у Лиги шест. Екипа Горана Сладојевића има учинак 8-10 и држи осмо мјесто на табели. Наруку јој иде и распоред до краја јер игра против екипа из доњег дијела табеле. Прво ће угостити Славију, затим ће гостовати Приједор-Спартаку, а у посљедњем колу биће домаћин Посушју.

- Распоред нам иде наруку и вјерујем да ћемо до краја лиге показати право лице и бити на правом нивоу. Сада имамо шансу да се домогнемо пете позиције што би за нас био велики успјех којег смо прижељкивали на старту сезоне тако да морамо дати све од себе да то остваримо. Играмо двије утакмице кући и са тим побједама требало би да обезбиједимо пето мјесто - рекао је Сладојевић за “Глас Српске”.

У том случају гостујућа побједа у Требињу могла би да буде пресудна јер је остварена у борби са директним ривалом за пету позицију. Сам Сладојевић је помало изненађен како су лако дошли до тријумфа. Леотар је познат као екипа са јаким домаћим тереном, а уз то је недавно освојила Куп Републике Српске управо пред својим навијачима, што је требало да јој донесе додатни елан мада тога није било на паркету, гдје су се за све питали гости који су у првом полувремену убацили чак 52 поена, наспрам 34 домаћина.

- Одиграли смо изненађујуће добру утакмицу. Поучен ранијим искуствима очекивао сам тежак меч, али смо лако дошли до тријумфа. Брзо смо повели са великом разликом, резултатски се одлијепили што они нису могли да стигну иако су се добро борили. Ово је битна побједа за нас и вратило нам се за неке раније поразе. Рецимо, против Широког смо имали шут за побједу, против Леотара водили са пет поена разлике у продужетку, као и против Борца у самој завршници, али тада нисмо успјели да сачувамо предност. Сада је то дошло на наплату - истакао је Сладојевић.

Његову екипу предводио је Дејан Ћуп са 17 поена, 16 је додао Ђорђе Алексић, а 14 новајлија Богдан Микавица који је дебитовао на овом мечу. Он је стигао као замјена за повријеђеног Братислава Пауновића који је због повреде завршио сезону. У табору Леотара 15 поена убацио је Дејан Шакотић, док је 11 додао Немања Милидраговић. Требињци су са скором 8-11 своје шансе за наступ у плеј-офу свели на теорију.

- Микавица је стигао и одмах показао да ће бити од велике користи у наставку сезоне. Надамо се наступу у Лиги шест гдје би нам добро дошао - навео је Сладојевић.

Побједа службеним резултатом

Према незваничним информацијама, утакмица 14. кола против Спарса биће регистрована службеним резултатом 20:0 у корист Младости. Уједно, Сарајлијама ће бити одузет један бод што иде наруку Мркоњићанима јер управо Спарс тренутно држи пету позицију на табели. Комесар такмичења одгодио је утакмицу на захтјев сарајевског клуба и то на сам дан одигравања без хитног разлога што није према пропозицијама такмичења па би стога требало да буде регистрован пар-форфе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана