Величанствен дочек приређен кошаркашима, баскеташима и Новаку Ђоковићу ФОТО

ГС
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - Кошаркашка репрезентација Србије је одушевила играма на Мундобаскету, завршила је Свјетско првенство 2023. на сјајном, другом мјесту, а због начина на који се понашала и како се борила приређен јој је свечани дочек у Београду.

Дочек је приређен и за Новака Ђоковића, освајача Ју-Ес опена

Свечани дочек кошаркаша Србије организован је на платоу испред Градске скупшине Београда.

На Плато је стигао и огроман број посјетиоца и навијача, који су дошли да изразе своју захвалност кошаркашима Србије, као и Ђоковићу.

На балкон је прво изашло руководство Савеза, предвођено предсједником КСС-а Предрагом Даниловићем, па потом и чланови стручног штаба "орлова".

Уз музику из "Отписаних" и овације свих присутних, на балкон је затим изашао селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић. Његов излазак су навијачи попратили скандирањем "Кари! Кари!"

"Људи, хвала вам. Хвала на подршци. Ми смо вас осетили тамо у Манили. Хвала вам пуно и живела Србија!" поручио је селектор Пешић.

Велике овације је доживио и Алекса Аврамовић.

"Велика част је била представљати репрезентацију, Србију. Коначно видимо плодове рада током свих ових недеља. Хвала вам свима. Морам само да кажем хвала и овом момку (Бориши Симанићу). Он је ујединио све нас. Он је дао за Србију више него сви ми заједно. Живела Србија, слава Богу! - поручио је Алекса Аврамовић"

Поред кошаркаша Србије уприличен је и дочек најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, који је освојио УС опен, посљедњи Грен слем турнир у сезони, пошто је у финалу савладао Руса Данила Медведова у три сета.

"Лако је бити херој кад те воле..." један од стихова којим је најављен излазак Новака Ђоковића на балкон.

Ђоковић је са собом понио пехар Ју Ес Опена и са сузама у очима поздравио је све присутне.

" Добро вече Србијо, добро вече Београде. Хвала што сте дошли у оволиком броју" рекао је Новак, па се наклонио публици због скандирања 'Ноле, ми те волимо.

"Пресрећан сам, немам шта да кажем, а много бих рекао... Пре свега да честитам баскеташима и кошаркашима на феноменалним успесима, не само ове године већ кроз историју. Хвала им што су прихватили да будем део овог славља и да се заједно дружимо вечерас. Ово је остварење дечачког сна за мене из великог разлога. Као клинац био сам ту у маси, славио велике медаље са шампионата кошаркаша, ватерполиста, одбојкаша, великих људи који су нас представљали. Имао сам искуство да будем на овом балкону неколико пута, али овакав осећај ми се више никада неће десити, сигурно. Стојим овде поред великих шампиона, великих људи, пријатеља... Причао сам са њима, осетио сам слогу и заједништво. видео сам моменат људскости! Бориша... Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирате," рекао је Новак и повео навијање!

 

Претходно је за кошаркаше Србије уприличен пријем код предсједника Србије Александра Вучића који је изразио своју захвалност кошаркашима који су успјели да уједине Србију.

"Орлови" су касно ноћас допутовали из Маниле, а сачекали су их навијачи који су им скандирали "Шампиони".

Србија је освојила сребрну медаљу на Свјетском првенству које се играло у три азијске земље, послије пораза од Њемачке у финалу у Манили.

Пешић: Играмо за Србију, али пре свега за наш народ и навијаче

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је вечерас на пријему за кошаркашку репрезентацију да овај тим игра за Србију, али прије свега за народ и навијаче који га подржавају.

"Оно што смо ми видели, а ви нисте, да су се покидали ови момци да стигнемо овде докле смо стигли'', рекао је Пешић.  
Селектор је истакао да се поноси свим играчима. 

''Гаги, мом великом пријатељу хвала на свему, тренерима и читавом медицинском стафу. То је био један напоран пут до овог циља који смо остварили, а сад нас чекају Олимпијске игре. Тај процес који нас очекује до ОИ биће много тежи него што је био овај до ове титуле или ти одласка на ОИ. Сада су очекивања дефинитивно већа", рекао је Пешић.

Он је нагласио да имају довољно времена, а најважније је да имају подршку навијача. 

"Оно што смо ми осетили тамо у Манили, а ви нисте могли да осетите и да видите, то је једно одушевљење наших навијача. Можда нисмо били најбројнији, али вероватно најгаснији и то је дало снагу, а истовремено осетили смо народ одавде, путем медија и свега осталог. То је у свлачионици пре и после утакмице повећавало мотивацију и посвећеност, и одговорност играча да знају да иза тима стоје наши навијачи. Ми играмо за Србију, али пре свега за наш народ и навијаче који нас подржавају и ми то осећамо", нагласио је Пешић. 

Друга мотивација, како је рекао, није потребна, већ стрпљење и време, као и подршка државе коју већ имају. 

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић у име екипе поклонио је председнику Србије Александру Вучићу дрес и лопту и захвалио на организованом дочеку. 

"Хвала што сте нас дочекали, ово је сјајна група и част ми је била као капитену да предводим те момке и захваљујем свима на томе. Само ми знамо шта смо прошли, и то чини ову екипу посебном и хвала вам свима што сте били део тога", рекао је Богдановић. 

Предсједник Вучић захвалио је претходно на пријему у Председништву Србије кошаркашима који су на Светском првенству у Манили освојили сребрну медаљу и рекао да су они својим примером ујединили читаву земљу.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана