Вања Маринковић потписао двогодишњи уговор са Партизаном

Танјуг
Вања Маринковић потписао двогодишњи уговор са Партизаном

БЕОГРАД - Кошаркашки репрезентативац Србије Вања Маринковић потписао је двогодишњи уговор са Партизаном, саопштио је данас београдски клуб.

Маринковић је поникао у Партизану, а за "црно-беле" је играо до 2019. године. Он је потом играо за Валенсију и Басконију.

Маринковић стиже у Партизан без обештећења, пошто му је истекао уговор са Басконијом.

"Вања Маринковић, момак који је био један од симбола борбе у тешким временима за Партизан, стигао је у редове 'црно-белих' са 13 година, а бреме капитенске траке преузео већ са 18, када је предводио Парни ваљак кроз турбулентну сезону 2015/16. Две године пре тога, Вања је забележио своје прве минуте у сениорском тиму Партизана, током Купа Радивоја Кораћа 2014. године", наводи се на сајту Партизана.

Маринковић (27) је са Партизаном три сезоне наступао у Еврокупу, као и једне године у ФИБА Лиги шампиона. 

"Освојио је титулу првака Србије и два Купа Радивоја Кораћа. Током свог првог периода у Партизану, Вања је сарађивао је са тренерима Душком Вујошевићем, Петром Божићем, Александром Џикићем, Мирославом Николићем, Ненадом Чанком и Андреом Тринкијеријем", додаје се у саопштењу Партизана.

Маринковић је стандардни репрезентативац Србије, а наступао је за национални тим на Евробаскету 2022. и на Свјетском првенству 2023. године.

Он је са Србијом освојио сребро на СП 2023. године, а у конкуренцији је за национални тим и на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

"Симболично, Вањин повратак је обележен тамо где је све у вези кошаке и њега почело. На кошу у Чубурском парку", закључује се у саопштењу Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана