Утакмицом против Младости кошаркаши Борца започињу сезону у Лиги БиХ

Милан Зубовић
Утакмицом против Младости кошаркаши Борца започињу сезону у Лиги БиХ

БАЊАЛУКА - Са реновираним тимом екипа Борца вечерас од 19 часова креће у нове изазове када је у питању Лига БиХ. Први ривал на домаћем терену биће им Младост која је такође доста мијењала састав.

Бањалучани су затражили помјерање сусрета првог кола, јер желе да се што боље спреме за први турнир АБА 2 лиге који почиње 9. октобра. “Црвено-плаве” ће у нову сезону повести тренер Зоран Кашћелан који је у прошлој направио врхунске резултате.

- Послије два мјесеца припрема и одиграних осам пријатељских утакмица можемо рећи да се екипа довољно упознала. Велике су промјене настале током љета када су отишли готово сви носиоци игре па смо испочетка морали да формирамо екипу и дијелимо улоге. Момци који су отишли направили су искорак у каријери, а нови званично ступају на сцену. За очекивати је да буде осцилација у игри, јер нам недостаје искусних играча за тај ниво и већини момака ово ће бити прво искушење у сениорској конкуренцији, али вјерујем како вријеме буде одмицало да ћемо бити све бољи - рекао је Кашћелан.

Сматра да су имали довољно времена за уигравање припрема.

- Кренули смо раније него што смо планирали и од осталих тимова управо из разлога да се наши млађи момци привикну на оне који су мало искуснији и који су већ прошли доста тога. Не бих се пуно освртао на контролне утакмице, јер смо доста ротирали играча и уигравали акције те је резултат био у другом плану, а истини за вољу играли смо и са јаким тимовима. Навијачи Борца морају бити свјесни да ћемо ове сезоне бити једна од најмлађих екипа у лиги и са најмање искуства које ћемо стицати утакмицама за шта ће бити потребно доста стрпљења - навео је Кашћелан.

Није желио да говори о конкретним амбицијама мада је свјестан тежине бремена које носи на леђима због одличних резултата прошле сезоне па многи очекује да они буду приближни томе.

- Увјерен сам да ће играчи који су прошле сезоне били у систему моћи да изнесу веће улоге, али руководство клуба је свјесно реалне ситуације па немамо превисоке амбиције. Пласман у Лигу шест наша је велика жеља и реално би било да се за то боримо - закључио је Кашћелан.

Остали парови

Остали сусрети на распореду су идућег викенда, термини још нису одређени, а састају се: Спарс - Приједор Спартак, Промо - Леотар, Широки - Слобода, Славија - Босна, Посушје - Орловик. Пет првопласираних тимова из прве фазе настављају такмичење у Лиги 6, гдје ће им се прикључити актуелни шампион Игокеа. Четири најбоља тима из Лиге 6 улазе у плеј-оф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана