У табору Младости не знају зашто нису одиграли утакмицу са Спарсима

Милан Зубовић
У табору Младости не знају зашто нису одиграли утакмицу са Спарсима

МРКОЊИЋ ГРАД - Одгађање утакмице 14. кола кошаркашке Лиге БиХ између Младости и Спарса и даље је под велом тајне.

Меч је требало да буде игран 14. јануара у Мркоњић Граду да би сарајевски клуб истог дана затражио одгађање због наводне болести четири играча за шта је послао љекарску документацију. Кошаркашки савез БиХ му је изашао у сусрет иако то није у складу са пропозицијама такмичења.

Иначе, одгађање утакмице може бити извршено 72 часа прије почетка сусрета уз ваљан разлог или договор два клуба што Савез обично прихвати. Изузетак може да буде само саобраћајна несрећа или тешке временске неприлике која би се евентуално десиле на дан утакмице због чега би гостујућа екипа била спријечена да допутује на мјесто одигравања сусрета. Према незваничним информацијама, Спарси су у великим финансијским проблемима и дугује плате играчима, а поједини су наводно напустили клуб мада за то нема званичне потврде. Уз то, наводно, нису имали довољан број играча да наступе у Мркоњић Граду због чега су затражили одгађање.

- Чекамо званично саопштење КС БиХ у којем ће објаснити зашто је дошло до одгађања утакмице након којег ћемо се огласити. Жао нам је што је дошло до тога, али морамо штити клуб, град и спонзоре те вјерујем да ће грешка учињена према нама бити исправљена - навео је предсједник Младости Милан Ковачевић.

Тако је екипа имала више одмора да се спреми за утакмицу полуфинала Купа Републике Српске против Борца која је на распореду вечерас од 19 часова у Мркоњић Граду. Биће то трећи обрачун ове двије екипе ове сезоне, а Бањалучани су славили у оба. Други пут су играли прије двадесетак дана управо у Мркоњић Граду и славили са 69:65 у тијесном мечу.

- Борац је фаворит у овом сусрету иако смо домаћини. Добро се познајемо из ове двије утакмице и надамо се да ће бити трећа срећа за нас. Поражени смо од Борца пред Нову годину мада смо имали добру шансу да га побиједимо, али нисмо издржали до краја. Очекујем тврду утакмицу и даћемо све од себе да прођемо у финале - рекао је тренер Младости Горан Сладојевић који може да рачуна на све играче.

Финале

Борац брани трофеј освојен прошле године док термин и мјесто одигравања финала Купа Републике Српске још није одређен. Побједник ће стећи право наступа на завршном турниру Купа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана