У недјељу у Угљевику почиње сезона 3X3 лиге

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић изјавио је да ће у недјељу, 28. маја, турниром у Угљевику почети сезона "Никшићко пиво 3x3 лиге Републике Српске", која се ове године игра у чак 25 локалних заједница.

Финални турнир заказан је за 6. август у Градишци.

"Побједник финалног турнира, на коме ће наступати најбоље екипе из Српске, осваја слот за `Понт ду Гард челенџер 2023" који се игра 1. и 2. септембра у Верс Понт ду Гарду, захваљујући подршци Кошаркашког савеза Српске, Кабинету предсједника Републике Српске, као и Министарству породице, омладине и спорта", навео је Ђурђевић у писаној изјави.

Он је истакао да су они дали техничку, административну, али и сваку другу подршку како би промовисали 3x3 лигу у Српској.

"Једноставно, процијенили смо да је то нешто што носи модерно вријеме, а 3x3 је и олимпијски спорт и зато смо дали подршку овој организацији. Кроз то видимо прилику да се наше екипе и наши момци такмиче на међународној сцени, што је за нас велика част. Никад се не зна, можда неко из Републике Српске буде представљао БиХ на Олимпијским играма", рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је ова лига најмасовнија у БиХ, а сигурно и најбоље организована.

"Највећа заслуга зато иде момцима из 3x3 савеза који су то довели на озбиљан ниво, а ми смо ту да им пружимо подршку. Битно нам је да се сви турнири играју по истим ФИБА правилима, имамо усвојене пропозиције такмичења које смо заједно усагласили", истакао је предсједник Кошаркашког савеза Српске.

Предсједник 3x3 Република Српска Љубиша Шикарац изразио је захвалност Кошаркашком савезу на подршци свих ових година, али и институцијама Српске, Кабинету предсједника, ресорном министарству, спонзорима, а велику помоћ даје и свих 25 локалних заједница које су помогле турнир у свом граду.

Шикарац је рекао да су турнири лиге ове сезоне од Међународне кошаркашке Федерације 3x3 /ФИБА3X3/ добили виши ниво када је у питању бодовање приликом учествовања на њима.

Након Угљевика, слиједи пет турнира у јуну - Вишеград, Петрово, Бањалука, Братунац, Трн /Лакташи/ и Добој.

"И ове године очекује нас паклени јули, када је на распореду 14 турнира. Први јулиски турнир је у Модричи, затим у Козарској Дубици, Теслићу, Дервенти, у караван се вратило Невесиње, а након тога слиједе Лакташи, те Гацко и Фоча који су од ове године дио лиге", наводи се у саопштењу.

Слиједе Нови Град, Прњавор, Лопаре, Шамац, Брод и јулски распоред завршава у Источном Дрвару.

"У августу се, осим финалног турнира, играју турнири у Приједору, Шипову и Бијељини. И ове сезоне сви 3x3 турнири имаће лајв пренос на званичном Јутјуб каналу, те спикера и студио гдје техничке могућности дозволе", пише у саопштењу.

Пале ће ове године по седми пут бити домаћин Лајт квест /Лите Qуест/ турнира који ће се играти 24. и 25. јуна, а побједник осваја слот за челенџер у француски Бордо, док побједник турнира у Прњавору, који се игра 22. и 23. јула, узима слот за пољски Лублин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана