У Берлину почиње завршни турнир Евролиге: Реал не да трон

Глас Српске
У Берлину почиње завршни турнир Евролиге: Реал не да трон

БЕРЛИН - Узбуђење у кошаркашкој Евролиги достиже врхунац! Након сјајних мечева четвртфинала, на реду је борба за трофеј на финалном турниру у Берлину.

У првом полуфиналу од 18 часова састају се Панатинаикос и Фенербахче. Грчки тим има на клупи Ергина Атамана који зна како се долази до трофеја на финалним турнирима. Екипе су показале током сезоне да могу бити квалитетне у оба правца, тако да се очекује велика борба. Панатинаикос ће се ослањати на сјајног Костаса Слукаса, те Кендрика Нана, док ће у рекету бити значајан учинак Матијаса Лесора. Управо је Панатинаикос у лигашком дијелу зауставио Фенер на најмањем броју поена у сезони (63 у Атини). Утакмица је имала неславну увертиру, када су турски навијачи вријеђали Грке. На другој страни Фенербахче је дошао до финалног турнира побједом у мајсторици на гостовању у Монаку, чиме су исписали историју Евролиге. У тиму један од адута биће Марко Гудурић.

- Притисак је, у ствари, привилегија јер знамо колико је тешко стићи до Фајнал фора. Зато ми је овај најдражи у каријери јер сам свестан шта смо прошли. Не може пуно кошаркаша да се похвали да је играло финални турнир и зато ће бити веома узбудљиво. Кад одрастате у Србији, ви сањате овакве мечеве и тренутке, тако да се надам најбољем - рекао је Гудурић.

У другом полуфиналу бранилац трофеја Реал Мадрид ће играти против Олимпијакоса у репризи прошлогодишњег финала - 79:78. Мадриђани су сјајни нападачки, а адут Олимпијакоса биће одбрана. У грчком тиму су и два репрезентативца Србије, Никола Милутинов и Филип Петрушев, који ће водити велику борбу у рекету са ривалима.

- Осећам се одлично и једва чекам меч. Ово је највећи кошаркашки догађај у Европи и радујем се изазову. Имамо велики мотив иако веома поштујемо ривала. Имамо здраву конкуренцију на центарским позицијама и знамо какав нас тежак посао очекује. Ипак, надамо се најбољем и да можемо отићи у финале - поручио је Милутинов.

Шпански стручњак Ћус Матео је поручио како не гледа даље од полуфинала.

- Разумијемо колико је тешко освојити Евролигу, али имамо своје шансе, као и остала три тима. Не размишљамо даље од полуфинала, свјесни смо прилике да се боримо за титулу. Урадићемо све што је до нас да побиједимо Олимпијакос. Желимо да испишемо још једну лијепу страницу у историји овог клуба. Георгиос Барцокас је душа тима и апсолутни лидер - изјавио је Матео.

Шампиони

Сви учесници финалног турнира у Берлину већ су освајали трофеј намијењен најбољем тиму Европе. Реал Мадрид је далеко најуспјешнија екипа и они су 11 пута дизали пехар. Након њих слиједи Панатианикос који је шест пута био шампион, док је њихов велики ривал Олимпијакос три пута освајао трофеј. Фенербахче је такође био шампион 2017. године, када је у Истанбулу савладао Олимпијакос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана