Тужна симболика дуела Вориорса и Џеза: "Играли смо за Милојевића"

GS
Foto: GSW

Два НБА тима састала су се неколико сати након што је у Београду сахрањен Дејан Милојевић, помоћни тренер Вориорса који је преминуо управо у Јути прије мјесец дана.

Вориорси су Џез надиграли без подршке свог главног тренера Стива Кера и помоћника Криса Демарка и Рона Адамса који су уз менаџере клуба Мајка Данлиевија, Зазу Пачулију и Рика Целебринија присуствовали посљедњем опроштају од Милојевића.

"Очигледно није идеална ситуација у много аспеката. Очигледно, постоји лични угао и моменат овог меча. И томе се додаје чињеница да играмо против Јуте, а тамо се Декију десило то што се десило. То је баш тешко. Али то је оно са чим се морамо у нашим пословима носити као професионалци. Морамо да идемо напред, али, такође, морамо да запамтимо све то. Јутрос смо разговарали о томе са играчима", рекао је после меча Керов помоћник Кени Еткинсон, који је водио Вориорсе на овом мечу.

Вориорсе су до пете узастопне побједе предводили Клеј Томпсон са 26 и Стеф Кари са 25 поена (7/16 тројке) уз 10 асистенција и 6 скокова.

"Знали смо да ће ово путовање бити јако емотивно за нас. Вратили смо се на место где нас је задесила велика трагедија, а све је било још чудније јер тренер Стив Кер није био са нама, будући да је отишао на Дејанову сахрану у Београд. Потрудли смо се да са наше стране урадимо све што смо могли и одамо почаст Милојевићу", рекао је Кари.

Чак осам "ратника" је имало двоцифрен учинак – Ендру Вигинс 17 поена, Жонатан Куминга 14, Дрејмонд Грин 12 (10 скокова, 8 асистенција), Гери Пејтон ИИ и Трејс Џексон Дејвис по 11, те Брендин Подзијемски 10.

Јуту су предводили Колин Секстон и Џордан Кларксон са по 22, 19 је додао Лаури Марканен, 13 Тален Хортон Такер, а по 11 су постигли Вокер Кеслер уз девет скокова и Џон Колинс уз седам скокова и пет асистенција, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана