Тринкијери: Реал јачи од Партизана, али видим пету утакмицу у четвртфиналној серији

Танјуг
Foto: Nau.ch

БЕОГРАД - Тренер кошаркаша Бајерна Андреа Тринкијери, некадашњи шеф струке Партизана, рекао је гостујући у подкасту "Ареа 52" да вјерује да ће четвртфинална серија Евролиге између Реала и "црно-бијелих" бити ријешена тек у петој утакмици.

"Позор на изненађење укључено! Ако Реал не побиједи обје утакмице код куће, мораће славити бар једном у Београду. А играње пред 20 хиљада навијача Партизана је нешто другачије. Реал је јачи, али видим пету, одлучујућу утакмицу у серији", рекао је Италијан и додао да вјерује да ће и дуел између Монака и Макабија стићи до "мајсторице".

Тринкијери је саопштио и своју идеалну петорку регуларног тока Евролиге, а у њој је и центар Партизана Матиас Лесорт. Уз њега је у идеалну поставу уврстио и Мајка Џејмса (Монако), Вејда Болдвина и Лорензо Брауна (Макаби) и Саша Везенкова (Олyмпијакос). 

Тринкијери се током гостовања, између осталог, осврнуо и на проблеме на релацији ФИБА - Евролига. 

"Нешто ће се ускоро промијенити. Главна ствар је да се "очисти" календар. Играчима је неопходан најмање један мјесец одмора и један за индивидуални рад. Играчи свима морају да буду главни фокус" рекао је Тинкијери.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана