Тријумф Виртуса: Партизан изгубио добијено у Болоњи

ГС
Тријумф Виртуса: Партизан изгубио добијено у Болоњи

Кошаркаши Партизана поражени су од Виртуса у Болоњи резултатом 88:84 у мечу 25. кола Евролиге.

Италијански тим наставио је са сјајним партијама и заузима високу позицију са 16 побједа и девет пораза, док је Партизан сада на негативном скору 12-13.

Циљ и једних и других је пласман у плеј-оф, с тим да је Партизану сада много више отежан пут ка том циљу.

Црно-бијели су у финишу имали шест поена предности, али су то испустили сопственим грешкама и доживјели 13. пораз у елитном такмичењу.

Сада, уз 12 побједа, имају још тежу ситуацију у борби за плеј-ин.

Виртус је на скору 16-9 и наставља да бриљира у Евролиги, посебно на домаћем терену.

Утакмица у "Сегафредо" арени била је веома тврда, на "нож" и са доминантним одбранама. Али, почетак је "обећавао", након многих мечева у низу у којима су црно-бијели кретали врло лоше и из дебелог минуса.

Двије двојке Џејлина Смита, па двије тројке Алексе Аврамовића и Партизан је имао раних 5:10.

Међутим, брзо су домаћи реаговали и на крилима Ифеа Лундберга дошли до егала, а затим и преокрета за 17:16.

Први квартал завршен је у потпуном егалу, али други Виртус отвара нешто боље и успева да се одлијепи на два посједа разлике.

Потом су одбране доминирале и није било поена готово уопште, али је Виртус одржавао разлику. Све док Нанели није поентирао "у офсајду", те Пантер пробио до коша за 28:27.

Након тајм-аута Луке Банкија, Виртус добро реагује и тројком Шенгелије поново иде на +5 (32:27).

Партизан је држао корак, али офанзивно то није испратио и пропустио је четири узастопна напада. Данијел Хекет је то искористио да одведе Виртус на одмор са +4 (35:31).

Тај моментум из друге, домаћи су пренијели у трећу четвртину. Конкретно, тројком Кординијеа на истеку уводног напада. Одговорио је Алекса Аврамовић са шест везаних поена и приласком на само 40:39.

Међутим, тада креће суноврат Партизана у овом периоду меча који је покренуо Марко Белинели.

Погодио је луду тројку уз фаул, а онда и још једну за експресних +8 (47:39). На тим крилима, Виртус је убрзо отишао на 10, а онда и 12 поена предности (56:44).

Партизан је деловао потпуно погубљено, али је и тада успио да одреагује.

Најприје преко Кевина Пантера, а онда и Алексе Аврамовића који је приближио црно-бијеле пред улазак у одлучујућих 10 минута.

Тамо су Доужер и Пантер наставили серију Партизана и донијели изједначење, прије него што је Нанели тројком донео преокрет и 64:67.

Од тог момента, све је прешло у руке играча Партизана и из минута у минут су дјеловали све сигурније, па су и увећали своје вођство.

Када је Пи Џеј Доужер на три и по минута прије краја убацио далеку двојку за 71:77, на 0,2 пре истека напада, чинило се да Партизан "ломи" Виртус.

Међутим, од тада као да се "парни ваљак" гаси и долази до потпуног престанка рада мотора, а Виртус је то, наравно, искористио.

Кординије је у два наврата поентирао и донио 75:77, а Београђани не успјевају послије тајм-аута да изведу лопту, те Виртус два минута прије краја поравнава на 77:77.

У посљедњи минут Партизан је ушао са +2 поенима Смаилагића са линије пенала, али Лундберг онда убацује тројку преко центра Партизана и доноси преокрет 82:81.

Партизан тада губи меч сопственим грешкама.

Најприје није правио фаул добрих 10 секунди након неискоришћеног шута Пантера, а затим је Абас убацио два пенала.

Послије тајм-аута још једном није успио да изведе лопту и Абас закуцава у контри за 86:81. И ту је био крај.

Црно-бијели су ове вечери имали велику подршку са трибина, што је увијек случај када гостује у универзитетском граду, преноси Б92.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана