Тренер Зоран Кашћелан о тријумфу у Мркоњић Граду: Нијансе су одлучиле

Г.С.
Тренер Зоран Кашћелан о тријумфу у Мркоњић Граду: Нијансе су одлучиле

МРКОЊИЋ ГРАД - Кошаркаши Борца наставили су серију побједа у првенству БиХ . У 12. колу на гостовању савладали су Младост 69:65 и тако прекинули низ успјеха екипе Горана Сладојевића.

Бањалучани су везали четврту побједу и налазе се на диоби треће позиције са Спарсом и Орловиком. Меч у Мркоњић Граду је био веома узбудљив, јер је домаћи тим успио да направи преокрет и поведе у финишу 65:63. Ипак, финиш је припао гостима, а домаћи су посљедњу шансу за успјех пропустили након промашаја Бранислава Пауновића.

Џерод Вест је био најефикаснији код Борца са 19 поена, Вук Бошковић и Амсал Делалић су додали по 15, с тим да је Вук имао 12 скокова. Стефан Миловановић и Пауновић су постигли по 11 поена.

- Веома важна побједа за нас, наставили смо с побједама у домаћој лиги и пењемо се на табели. У добром смо ритму као и екипа Младости тако да је био одличан и неизвјестан меч. Био је прави дуел са пуно контакта и неизвјесности. Лијепо је било играти у другом дијелу кад се публика пробудила и пружила подршку домаћима. То је заиста добро за кошарку. Нијансе су одлучиле – истакао је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Тренер Младости има за чим да жали, али је похвалио своје играче.

- Знао сам да ће бити тешко, они су искусна екипа која игра овако јаке и квалитетне мечеве. Уз то имали су више играча у ротацији. Лопта није ишла како смо жељели. Разбијали су наше блокове тешко смо примали лопту за даље кретње и организовали нападе и то се осјетило. Ипак, момци су се борили максимално и немам шта да им замјерим, стигли смо заостатак повели, али нисмо и успјели да приведемо меч крају – рекао је Горан Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана