Тренер Зоран Кашћелан о припремном периоду кошаркаша Борца: Немамо резултатски императив

Милан Зубовић
Тренер Зоран Кашћелан о припремном периоду кошаркаша Борца: Немамо резултатски императив

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца доживјели су пораз у другој контролној утакмици пред почетак нове сезоне. Боља од Бањалучана била је Босна на свом терену резултатом 85:73, а најефикаснији код гостију био је Вук Бошковић са 16 поена.

Тренеру бањалучког тима Зорану Кашћелану резултат је био у другом плану јер ће за наредну сезону на располагању имати сасвим нову екипу којој ће бити потребно времена за уигравање пред искушења у Лиги БиХ и АБА 2 лиги.

- Користимо овај припремни период да се што боље упознамо и испробамо све играче па тако сви добијају и већу минутажу него што би то био случај у некој другој прилици. Екипа је знатно промијењена и евидентно је да ћемо имати мање квалитетан тим у односу на прошлу сезону. Ипак, то је шанса за млађе играче да дају све од себе и наметну се стручном штабу. На тренинзима имамо доста момака који први пут тренирају са сениорима па ће им рад са старијим играчима бити од велике користи. Њима је то прва степеница из јуниорске у сениорску кошарку и мораће да промијене неке навике које су до сада имали - изјавио је Кашћелан за “Глас Српске”.

Свјестан је ситуације која га очекује наредне сезоне и да ће тешко поновити резултате који су остварени прошле сезоне када су били други у Лиги БиХ, освојили Куп Републике Српске и стигли до четвртфинала АБА 2 лиге.

- Спремамо се за сезону у којој ће бити пуно осцилација јер многи играчи раније нису имали значајније улоге у својим тимовима. Те момке сада корак по корак уводимо у нови ритам те се надамо најбољем. Потребно је да млађи буду стрпљиви када улазе у први тим и некоме ће бити потребно више, а некоме мање времена да пређе тај пут. Момци који су прошле сезоне били дебитанти сада имају много више искуства, а у њихове патике улазе они млађи. Млада смо и полетна екипа, а управа је свјесна ситуације и пред нас није поставила никакав резултатски императив - рекао је Кашћелан.

Потом се осврнуо на двије контролне утакмице у којима су забиљежили поразе.

- Утакмица против Динамика била нам је прва са странцима који су стигли у тим и она је дошла усред циклуса у којем је акценат стављен на рад физичке спреме и јасно је да требамо времена да то изнивелишемо. Задовољан сам неким сегментима игре против Динамика, резултат је био у другом плану баш као и против Босне. Треба имати у виду да су Сарајлије формирале искусан и јак тим који ради од 1. августа и сигурно је да ће бити у врху Лиге БиХ јер имају много провјерених играча. Физички су доста јаки тако да су моји момци могли да осјете како је то играти против надмоћнијег ривала те сад знају шта их чека када почне сезона - додао је Кашћелан.

Контролни мечеви

Наредну провјеру Борац ће имати идућег понедјељка на свом терену против Цедевита јуниора, док ће 11. септембра бити гост исте екипе у Загребу. Потом их чека јак турнир у Загребу након којег ће слика о стању тима бити много јаснија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана