Тренер Младости незадовољан припремама: Не иде нам баш најбоље

Милан Зубовић
Foto: Њ.Томић

МРКОЊИЋ ГРАД - Припремни период Младости не протиче онако како би то желио тренер Горан Сладојевић. Стратег екипе из Мркоњић Града није задовољан како поједини кошаркаши раде на тренинзима па је најавио промјене у играчком кадру, иако је до почетка такмичења у новој сезони остало мање од три седмице.

Са више од десет сезона проведених на клупи Младости Сладојевић има дугогодишње искуство у Лиги БиХ па му је јасно да нешто не штима у његовом тиму. 

- Припреме не иду баш најбоље. Током љета направили смо скоро тоталну реконструкцију тима. Остали су само Ђорђе Алексић, Дејан Ћуп и Давид Марковић, док су остали отишли због бољег ангажмана. Неким новим појединцима не могу да будем задовољан јер они не могу да задовоље амбиције клуба па смо тренутно у незавидној ситуацији и тражимо појачања. Хоће ли наћи адекватне замјене још не знам, јер је тржиште слабо - изјавио је Сладојевић за “Глас Српске”. 

До сада су одиграли двије контролне утакмице у којима су забиљежили поразе, док су синоћ играли са Широким. 

- Играли смо са Босном и доживјели резултатску катастрофу. Против Приједор-Спартака смо одиграли добру утакмицу током прве три четвртине, али смо на крају изгубили. Широки је екипа из врха Лиге БиХ и након тог меча одлучићемо о промјенама у тиму - навео је Сладојевић. 

Прво коло нове сезоне Лиге БиХ на распореду је 5. октобра и доноси им гостујући сусрет са Посушјем. 

- Надам се да ћемо до 5. октобра бити спремни и да ћемо се достојанствено супротставити противнику. Буџет нам је такав какав је и не преостаје нам ништа друго већ да стрпљиво радимо и вјерујемо да ће сав наш труд бити награђен на крају. Имамо 13 играча уз наша три кадета, што је недовољно па морамо још некога да доведемо. У временском смо шкрипцу, али Младост мора да оправда повјерење града и публике који су навикли на добре резултате - поручио је Сладојевић. 

Учинак

Лигашки дио прошле сезоне Младост је завршила на петом мјесту табеле са 12 побједа и десет пораза, чиме је изборила наступ у Лиги шест БиХ. У нових десет утакмица екипа није ниједном славила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана