Тренер Младости Горан Сладојевић о првом колу: Борцу улога фаворита

М. З.
Тренер Младости Горан Сладојевић о првом колу: Борцу улога фаворита

МРКОЊИЋ ГРАД - Дугогодишњи тренер Младости Горан Сладојевић вратио се на клупу екипе из Мркоњић Града коју ће повести у наредну сезону. Екипа је током љета доживјела драстичне промјене и остала су само два члана из прошле сезоне, капитен Ђорђе Алексић и Дејан Ћуп.

Управо ће Алексић пропустити отварање сезоне против Борца у Бањалуци, јер је сломио прст током контролног сусрета са Приједор Спартаком што прави проблеме Сладојевићу на позицији организатора игре.

- Идемо у госте финалисти плеј-офа и освајачу Купа Републике Српске што значи да нас чека тежак посао иако то није иста екипа која је остварила те резултате. Ипак, ту је исти тренер који има свој систем рада и са неколицином старосједилаца поново је оформио јак састав који ће претендовати на врх. С наше стране, екипа је такође много промијењена, још се уигравамо, а у Бањалуку идемо да пружимо што јачи отпор. Не могу да рачунам на повријеђеног Алексића па улогу фаворита препуштам домаћину. То не значи да идемо са бијелом заставом и свјесни смо тежине утакмице - рекао је Сладојевић. Према његовим ријечима, екипа још није достигла врхунац форме, а сусрет у Бањалуци дошао је неколико дана раније, јер је домаћин тражио помјерање због обавеза у АБА 2 лиги.

- Кренули смо са радом 20. августа и искрено сам се надао да ћемо имати још неких десетак дана тренинга, јер је почетак лиге увијек каснио. На наше изненађење то се није десило ове године и све ће кренути на вријеме па нећемо кукати. Одиграли смо пет контролних утакмица што је сасвим довољно за мјесец дана припрема. Мечеви са Широким, Промом, Спарсом, Приједор Спартаком и Новим Пазаром показали су да је екипа ратоборна што ми се јако свиђа и жељна доказивања. Надам се да ћемо се брзо стабилизовати и бити препознатљиви по својој игри као некада те да неће бити распродаје бодова на домаћем терену - нагласио је Сладојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана