Tренер Леотара Драгољуб Видачић: Муче повреде центара

Дарко Драгичевић

ТРЕБИЊЕ - Тренера кошаркаша Леотара Драгољуба Видачића муче повреде играча на центарским позицијама, тако да екипа не може дати свој максимум током припрема.

Ипак, искусни стручњак родом из Требиња, који је овог љета по други пут сјео на клупу екипе, сматра да ће екипа спремно дочекати 5. октобар, када у првом колу Лиге БиХ гостује код Орловика. 

- Срце мало брже куца када сам у Леотару, јер у крштеници пише да сам рођен овдје. Претходно искуство било је добро, а сада смо у фази да са истим тимом од прошле сезоне, који је претрпио мање измјене, одемо корак даље. За то ће нам бити потребно да укључимо неке младе играче, односно да они добију већу улогу. За сада показују да могу, али ће нам требати још времена - изјавио је Видачић. 

У четвртом контролном сусрету Лео је поражен од члана АБА 2 лиге Подгорице са 65:77. 

- У овим првим утакмицама гледа се физичка припрема. Једна је она прије утакмица, а друга ова у утакмицама па морамо да је подигнемо. Одиграли смо четири утакмице на солидном нивоу и нажалост имамо два повријеђена играча на центарској позицији, практично и најискуснија па нам много недостају. Ипак мислим да смо на добром путу, мада резултати увијек могу да буду бољи. Имамо још 15 дана да се спремимо па ћемо видјети гдје смо - навео је Видачић. 

Екипа још није до краја комплетирана, док су познате и амбиције. 

- Тим још није заокружен. Тржиште је отворено, али ако до почетка Лиге не стигнемо неког ангажовати, неће бити посебан проблем, јер имамо довољан број играча. Амбиције су у вези са уласком у Лигу шест, ако се може. Мада то зависи и од осталих тимова. Мислим да смо ту негдје у рангу са њима - поручио је Видачић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана