Тренер Игокее Владимир Јовановић: Нисмо заслужили бољи учинак

Г.С.
Тренер Игокее Владимир Јовановић: Нисмо заслужили бољи учинак

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее остали су кратки шест поена који би их оставили у трци за осмо мјесто на табели и наступ у плеј-офу АБА лиге.

Резултатом 75:74 Александровчани су славили побједу над Студентским центром у 26. колу регионалног такмичења што им није било довољно да, уз тријумф против Морнара, престигну подгорички тим на табели. Игокеа је стигла до десете побједе ове сезоне у којој још има 15 пораза, а Студентски центар има 11 тријумфа и 16 пораза баш као и Задар. У случају да Игокеа добије Баране гледала би се мини табела ова три клуба према којој је клуб из Републике Српске у најлошијем положају. Разлоге половичног успјеха тренер екипе из Лакташа Владимир Јовановић видио је у једном статистичком елементу.

- Честитам противнику на доброј игри. Дошли су овде да победе, али и да не изгубе с тих потребних седам разлике. На крају су то и остварили па им честитам пролазак у плеј-оф. С друге стране, мислим да смо ми с ових пет победа на шест утакмица урадили велики посао. Хтели смо да победимо с потребном разликом и зависимо од себе у последњем колу. Нисмо успели, али успели смо да победимо. Били смо превише нервозни што ми се не свиђа. Нисмо заслужили бољи учинак с ових осам од 22 са слободних бацања што је поражавајуће, посебно на домаћем терену - рекао је Јовановић.

Најбољи код побједника био је Стефан Ђорђевић с 22 поена и 11 скокова, док је Коста Кондић убацио 17 поена, а Ненад Неранџић 12. Код гостију Данило Тасић је постигао 17 поена. Идуће недјеље од 18 часова гостоваће Морнару у одгођеном мечу.

- Имали смо тешку седмицу са осам играча на тренингу. Било је тешко припремати се за ову утакмицу, успели смо да победимо и заиста честитам мојим момцима на томе. Имамо меч у Бару, да се добро припремимо и о томе размишљамо. Након тога следе важне обавезе у Лиги БиХ где треба да покажемо свој квалитет и оправдамо улогу фаворита - додао је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана