Тренер Игокее Владимир Јовановић: Енергетски нисмо били на нивоу

Г.С.
Тренер Игокее Владимир Јовановић: Енергетски нисмо били на нивоу

ЉУБЉАНА - Са великим очекивањима су кошаркаши Игокее отпутовали у Љубљану код Цедевита Олимпије, али су се вратили јако разочарани.

Домаћин је у дербију 17. кола АБА лиге славио убједљиву побједу са 106:74, и тако оставио Александровчане на петом мјесту са десет побједа и седам пораза. Велики дио посла на овом мечу “змајчеки” су обавили током првог полувремена када су убацили чак 59 поена и на великом одмору водили са 15 разлике што је већ тада наговијестило какав ће бити исход сусрета. Претходних година Игокеа је знала да слави у Љубљани, али јој није пошло за руком да упише трећу побједу ове сезоне над истим ривалом, послије славља у АБА суперкупу и у првом дијелу сезоне.

Ипак, сада су ствари биле мало промијењене у односу на те мечеве. Словеначки тим је промијенио тренера, а екипа из Републике Српске остала без четири играча. Посебно упечатљив био је однос скокова. Цедевита Олимпија имала је 40 ухваћених лопти наспрам 19 Игокеиних. Уз то, имала је 24 асистенције за разлику од 16 гостујућих. Тренер гостију Владимир Јовановић зна узроке пораза своје екипе.

- Били смо мекани од почетка утакмице и дозволили смо Цедевита Олимпији да постиже лаке поене. Енергетски, нисмо били прави. Имали су више скокова од нас, а истовремено имали и високе проценте шута из игре тако да је утакмица решена већ у првом полувремену - навео је Јовановић.

Прве поене у сениорском саставу Игокее уписао је млади 17-годишњи Фарук Дувњак. Он је добио прилику када је све већ било ријешено и у свом другом наступу уписао се међу стријелце. Погодио је тројку пет минута прије краја меча. Игокеа ће у наредном колу дочекати Борац из Чачка.

Члан Цедевита Олимпије Карло Матковић пробио се на десето мјесто најбољих блокера лиге и сада на свом конту има 115 блокада. Девети Хасан Ризвић има 116, а први Славко Вранеш 272. Уједно, појавила се информација да би Матковић наредних дана могао кренути пут НБА лиге. Наводно, интензивирани су преговори момка из Ливна и Њу Орлеанс Пеликанса који су га драфтовали као 52. пика 2022. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана