Тренер Денвера: „Јокић је као научник…“

ГС
Тренер Денвера: „Јокић је као научник…“

​Кошаркаши Денвера успјешно су пребродили још једно гостовање. Славили су против Сан Антонија, али у дворани у Остину, 117:106.

Мајкл Мелоун, тренер кошаркаша Нагетса, признаје да је прије меча био помало скептичан како ће све то изгледати, јер је жеља домаћина била да привуче већи број навијача из региона на мечеве Спарса.

"Имао сам осјећај помало као да је у питању предсезона. Надам се да ће моји играчи кад све крене имати осјећај да је прави, а не пријатељски меч", рекао је Мелоун прије меча.

Судећи по ономе што је виђено, на крају је морао да буде задовољан. 

Денвер је имао чак 16 украдених лопти што је резултирало са 27 постигнутих поена.

"Имали смо изузетну активност. Желите да их пореметите дефанзивом. Не желите да дозволите противнику да вас напада по свом сценарију и да шутирају одакле хоће. Желите да их пореметите, да осјете ваше присуство и да радите добар посао", рекао је Мелоун.

У тим околностима, Мелоун је имао луксуз да остави Јокића на клупи у посљедњој четвртини.

Посебно су били занимљиви дуели Јокића и Вембењаме док је српски центар био на терену.

"Никола је као научник. У реду, видим шта си ту урадио. Како да се побринем да се то не деси опет? Како да користим тијело? Уђи у њега, погурај га мало, помјери га мало са позиције", описао је Мелоун како Јокић промишља у одређеним ситуацијама.

Оно што Мелоуна посебно чини задовољним је учинак младића са клупе.

"За Брауна, Пејтона Вестона и Тека Ннајиа, да изађу и одиграју са таквим самопоуздањем и агресивношћу у својим улогама, на 15 мечева до плеј-офа. То има великог удјела што послије Ол-стара имамо скор 11-1. Постајемо константни и имамо сталну продуктивност са клупе. Импресиониран сам овим момцима", закључио је тренер Денвера, преноси "б92". 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана