Кашећалан: Да изборимо мајсторицу са Игокеом!

Милан Зубовић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Посљедњу утакмицу ове сезоне пред својим навијачима кошаркаши Борца одиграће у понедјељак против Игокее од 18 часова.

Биће то други меч финалне серије плеј-офа Лиге шест БиХ у којој екипа из Александровца води са 1:0, након тијесног славља са понеом разлике на свом терену. Бањалучки тим нада се да ће пред својом публиком изборити трећу утакмицу, односно мајсторицу и да ће финална серија бити завршена у Лакташима. 

- Пред нама је значајна утакмица и прије неколико дана у Лакташима показали смо да смо заслужили финале и да смо озбиљан ривал фаворизованој екипи. Наша млада екипа коју краси агресивност и добра одбрана добро се показала и тој утакмици. 

Остаје жал што нисмо славили јер смо били јако близу да направимо озбиљан брејк. Увјерен сам да ћемо бити једнако мотивисани, ако не и више, да у посљедњој утакмици пред нашом публиком ове сезоне одиграмо прави меч, да славимо и серију продужимо на три утакмице. 

Игокеа је искусна екипа и њени играчи су играли више оваквих финала. Током цијеле сезоне сам напомињао да је уживање бити тренер ове екипе и ових момака који се боре за дрс Борца па сам сигуран да њихова енергија неће мањкати ни у понедјељак - рекао је тренер Борца Зоран Кашћелан. 

Он може да рачуна на опорављеног бека Сандија Грубелича. 

- Његов повратак је битан на пољу свјежине мада није у оптималном стању. Ипак, његова велика жеља да иде преко границе бола велики је плус за нас. Краси нас сјајна хемија и сјајни односи. Није да се хвалим, али одавно нисам видио екипу која се овако сјајно слаже на крају сезоне када обично све иде у контра смјеру - навео је Кашћелан. 

Према његовим ријечима посебног психолошког оптерећења нема мада је помало тешко вратити се након пораза са поеном разлике. 

- Није лако, није једноставно, али момци су показали карактер као и више пута ове сезоне. Свјесни смо да је нови дан и нова борба. Нисмо фаворити, али имамо олакшавајућу околност да све што направимо преко овога је бонус. Мени је најважније да моји момци буду храбри и чврсти. Борац увијек мора да се бори за највеће циљеве, а не да се задовољи само наступом у финалу - додао је Кашћелан. 
Екипа није у прилици да тренира у дворани “Борик” која је заузета неколико дана па раде у “Обилићеву”.
Млади центар Кристијан Атељевић врло добро користи минуте које добија у завршници сезоне. 

- Пред финалну серију знали смо ко је фаворит, али смо кроз цијелу сезону показали зашто смо изборили плеј-оф. Добили смо их на домаћем терену са поеном разлике са колико смо изгубили у гостима. На оба меча играли смо јако добру одбрану и пресудила је једна лопта. Вјерујем да ће и сада бити тако, али да ми славимо. Уморни смо од напорне полуфиналне серије гдје је мајсторица са Босном била јако исцрпљујућа. Тада нам је публика дала вјетар у леђа и надам се да ће тако бити и овај пут јер нам то много значи те да ће добро попунити дворану - рекао је Атељевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана