Тренер Борца након пораза у дербију: Пресудио офанзивни скок ривала

Дарко Драгичевић
Тренер Борца након пораза у дербију: Пресудио офанзивни скок ривала

БАЊАЛУКА - У Кошаркашком клубу Борац имају за чим да жале. Велика борбеност и сјајна енергија у дербију против сарајевске Босне није награђена побједом. Бањалучани су пали у посљедњој секунди, када је погодио Кристијан Лутете за три поена и побједу 83:80.

Тренер Марко Шћекић жали за пропуштеним шансама током дуела. 

- Мислим да смо заслужили бољи резултат. Одиграли смо меч са већом енергијом од ривала. Већи дио утакмице смо били у предности и требало је раније да преломимо дерби. Овако немам замјерку за задњи напад. Одбрана је била добра, а Лутете је погодио веома тежак шут и честитам Босни на побједи. Босна има изузетан индивидуални квалитет и то је искористила у финишу - рекао је Шћекић за “Глас Српске”.

Бањалучани су имали велики проблем током дуела, гдје су ривалу допустили превише офанзивних скокова (21 ухваћена лопта). 

- Имали смо проблема са офанзивним скоком ривала. Као да смо били успавани у том сегменту, није Босна била претјерано агресивна, али је долазила до лопти. Зубац, Андервуд су то успјели да искористе. Превише смо шанси пропустили током меча да се одлијепимо. Дали су момци све од себе, али неке грешке не смију да се понављају. Босна је екипа која је направљена да нападне и АБА 2 лигу, а на овом нивоу свака та грешка, као деконцентрација приликом грађења коша, изузетно скупо кошта. Посебно у дуелима гдје практично одлучује једна лопта. Радићемо на томе, исправити грешке, а показали смо да можемо да се носимо са свим ривалима. Окрећемо се утакмици против Орловика - додао је Шћекић.

Од осталих тимова из Републике Српске Младост је остварила и другу побједу након што је савладала Мостар 97:87. У домаћем тиму најефикаснији је био Душан Елез са 20 поена, док је Владимир Вранић дао 17 поена за госте. Славија је пружила жесток отпор Широком, али је поражена 77:84.

Пришли су на два поена заостатка 65:67, али је Јан Ребец серијом поена донио тријумф. Најефикаснији у Славији били су Кевин Кангу и Вук Бојанић са по 15 поена, док је Јан Ребец додао 22.

Резултати 2. кола: Јахорина - Горажде 86:72, Младост - Мостар 97:87, Спарс -Посушје 72:65, Леотар - Слобода 104:89, Промо-Орловик 78:71, Борац - Босна 80:83, Славија - Широки 77:84. Пласман: Младост 4, Босна 4, Широки 4, Горажде 3, Леотар 3, Јахорина 3, Слобода 3, Славија 3, Орловик 3, Промо 3, Спарс 3, Борац 2, Посушје 2, Мостар 2.

Академац на плус 70

Развојни тим Борца КК Академац био је успјешан на старту Прве лиге Републике Српске. Декласирали су Братунац на свом паркету 111:41. Бањалучани су другу четвртину добили са 35:4.

Коља Матаругић је дао 23 поена, а Давид Чегар је додао 18. У осталим мечевима Хео- Рогатица 80:73, Радник - Слобода 73 86:50.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана