Трећа утакмица финалне серије плеј-офа Лиге БиХ: Игокеа пред промоцијом

Милан Зубовић
Трећа утакмица финалне серије плеј-офа Лиге БиХ: Игокеа пред промоцијом

ЛАКТАШИ - Велику прилику, да пред својим навијачима стигну до нове титуле шампиона БиХ, имају кошаркаши Игокее који ће вечерас од 20 часова угостити Борац у трећој утакмици финалне серије плеј-офа.

Екипа из Александровца води са 2:0 у серији која се игра на три добијене утакмице, а након брејка у “Борику” сада је на корак до девете титуле у историји клуба. Домаћи тим ни у овој утакмици финалне серије неће водити први тренер Владимир Јовановић који има здравствених проблема и мијењаће га Марко Цветковић као што је то учинио на протекла два меча.

- Морамо завршити посао на начин да покажемо квалитет. Није лако ни нама ни противницима, али играмо најбитнију утакмицу па морамо да будемо на високом нивоу - рекао је Цветковић који је пред почетак сезоне стигао у клуб умјесто Марка Бараћа.

Игокеа има прилику да поново дође до дупле круне, јер је већ раније освојила Куп “Мирза Делибашић”, а тада је у полуфиналу била боља управо од Борца.

С друге стране у табору Борца свјесни су тежине задатака којег имају пред собом. Да би дошли до титуле, морали би да добију три утакмице заредом, што у овом тренутку дјелује као немогућа мисија поготово што нису успјели да славе на свом терену. То не значи да ће се унапријед предати већ да ће покушати да их што више намуче.

- Остала је још једна утакмица у којој је Игокеа фаворит, али се нећемо предавати и ово ће нам бити нова велика прилика за напредовање. Замор се много више осјети код нас него код противника због играња у ритму сриједа-субота који њима много боље одговара. Шта је ту је, мало смо се превише емотивно потрошили против Широког у полуфиналу па можда нисмо били на нашем највишем нивоу у протекле двије утакмице против Игокее, али момцима немам шта да замјерим - поручио је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Бошковић међу “орлићима”

Члан Борца Вук Бошковић истакао је да ће дати све од себе да се нађе међу 12 путника које ће селектор У20 репрезентације Србије Ненад Чанак повести у Ираклион на ЕП од 8. до 16. јула.

- Лијепа шанса за доказивање и позив ми веома годи те представља велики подстрек да наставим са још јачим радом. Позив је прилика за доказивање и долази као награда за рад ове, али и претходних година у Игокеи и Борцу. Играње за репрезентацију велика је част. Ово је велика ствар и потрудићу се да се нађем међу 12 одабраних играча. Ништа од овог не би било да није тренера и саиграча којима дугујем много тога - рекао је Бошковић за “Глас Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана