Тимови из Српске у борби за трофеј

Милан Зубовић
Тимови из Српске у борби за трофеј

ЛАКТАШИ - Финална серија плеј-офа кошаркашке Лиге шест БиХ почеће вечерас од 19 часова у Лакташима, гдје ће Игокеа угостити Борац.

Биће то реприза прошлогодишњег финала у којем је тим из Александровца славио са 3:0 и стигао до девете титуле па сада јури јубиларну, 10. Тренер Марко Цветковић тада је водио тим у одсуству Владе Јовановића којег је наслиједио на тој функцији крајем априла. Игокеа је са 2:0 у полуфиналу надиграла Широки и имала је више дана одмора, за разлику од Борца који је играо три меча са Босном.

- Играмо против екипе која је сасвим заслужено изборила своје финале. Показали су свој квалитет током Лиге шест за шампиона, а посебно су снагу показали побједом против Босне. На неки начин су нам дужници јер су нас добили овдје у Лакташима. Спремни смо за меч. Треба нам више агресивности у одбрани и надам се да ће момци бити  на висини задатка и да ћемо доћи до прве побједе у финалној серији - истакао је Цветковић.

Бањалучки тим играће друго финале које представља награду јер је изборен наступ у АБА 2 лиги, што је био први циљ. Посљедњи меч ова два тима у Лакташима добили су гости, који се надају новом подвигу. Ипак, сами признају да су уморни након исцрпљујуће полуфиналне серије са Босном коју су добили са 2:1.

- Пласман у финале и обезбијеђена АБА 2 лига озбиљан је успјех за нашу младу екипу. То је подстрек да будемо што бољи. Свјесни смо да нас чека фаворизована Игокеа са већег нивоа и са искусним играчима. Имају много више свјежине, јер смо имали тешку серију против Босне. Познајемо се добро, направили смо велико изненађење прије пар седмица у Лакташима и сигуран сам да је од тог пораза Игокеа доста тога промијенила, што показују и њихови резултати - рекао је Кашћелан.

Плејмејкер Џерод Вест захвалио је публици:

- Радујемо се финалу против Игокее, серија са Босном била је веома тешка и драго нам је што смо славили. Наши навијачи су били феноменални, поготово у трећој утакмици. Надамо се да ће се енергија са трибина пренијети и у финалу. Игокеа је квалитетан противник, имају много искуства и биће велики изазов. Играли смо два пута с њима, стога знамо шта нас очекује и са пуно самопоуздања улазимо у ову финалну серију. Вјерујемо у побједу и као тим се радујемо новом изазову - рекао је Вест.

Потписао Куриџа

Василије Куриџа потписао је професионални уговор са својим матичним клубом Игокеом. Куриџа је прошао све млађе категорије од пионира до јуниора, освојио многбројне трофеје на нивоу Републике Српске и БиХ, док је 2023. године у Бурси освојио јуниорску Лигу шампиона. Рођен је 5. јануара 2006. године и игра на позицији бека шутера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана