Теодосић: Вратио сам се да освајам трофеје са Звездом

Г.С.
Теодосић: Вратио сам се да освајам трофеје са Звездом

Кошаркаш Црвене звезде Милош Теодосић говорио је за клупски сајт уочи почетка нове сезоне. Милош се након 16 година враћа у српску кошарку, након готово 40 клупских трофеја и индивидуалних признања које је освојио широм Европе са само једним циљем – да остави траг и у својој Црвеној звезди.

Теодосић је срећан што ће дебитовати за Звезду, клуб за који навија.

-Сјајно. Можда немам праву слику јер није одиграна ниједна званична утакмица. Можда ћу већи утисак имати послије првих утакмица. Из године у годину је било прича, договора. Договор је био са предсједником клуба да ове године дођем, договорили смо се за два минута. Срећан сам. Знам да ће бити много рада, нервозе и свега, али видјећемо. Треба да се фокусирамо и концентришемо на нас и нашу игру".

Недовић је прије неколико дана рекао да је ово можда најјача Звезда у новијој историји.

-Сигурно је да је искусна екипа, са искусним тренером. Да ли је ово најјача Звезда икада. Не знам, не бих улазио у то. На нама је да радимо и уз помоћ навијача да отворимо што је могуће боље и да уђемо што раније у самопоуздање. Са тим можемо да направимо супер резултат. Не бих био еуфоричан нити давао прогнозе. Треба утакмицу по утакмицу да зидамо атмосферу да играмо до маја или јуна.

Први меч у Београду за Звезду ће играти наредног четвртак против Асвела.

-Сигурно да ће бити за мене врло емотивно и нешто што сам дуго прижељкивао. Сигуран сам да ће наши навијачи доћи и подржати нас, екипу која може да направи много тога. Ово је нова екипа, морају бити стрпљиви, требаће времена да се уиграмо. Имали смо проблема у припремном периоду са повредама. Није било времена колико је требало, али како нама, тако и другим екипама. Од прве утакмице са Асвелом треба да уђемо концентришемо и да треба да се боримо за нешто велико.

Звезда и успеси са њом су били главни мотив повратка у Србију.

-Један од мотива је Звезда, а други мотив је да се направи нешто велико са Звездом. Освајати трофеје у иностранству је сјајно, али освајати трофеје са клубом из Србије и са клубом за који навијаш је посебно. То је нешто што желим да доживим.

Прва асоцијација на Теодосића је многима она тројка против Шпаније, међутим, Тео памти 2009. годину.

-Мени је прва асоцијација, не рачунајући млађе категорије и Железник, та 2009. и Пољска, гдје смо направили послије много година лијеп резултат са репрезентацијом, са младом екипом. Очекивања нису била велика. То је била моја прва лична промоција на високом нивоу. То првенство је за мене посебно.

Теодосић је препознатљив и по томе што у преломним тренуцима преузима одговорност.

-Сигурно да имаш негдје у себи донекле, али то је кроз развојни пут, вежбаш, радиш, учиш. Нисам бјежао од одговорности, нити се плашио да преузмем. Далеко више пута сам промашио него погодио посљедње шутеве. Али, таква ми је улога била у екипи, очекивало се од мене. Некад нисам био спреман на то.

Теодосић се опробао и у НБА лиги. У периоду од 2017. до 2019. носио је дрес ЛА Клиперса.

-Послије 22-23-24 године сам престао да се доказујем другима. Разлог зашто сам отишао у Америку је био тај, да видим колико могу да играм са најбољим играчима на свету. Драго ми је што сам био тамо. Жао ми је што нисам отишао раније. Боравак би био сасвим другачији. Не кајем се, драго ми је што сам видио све тамо. Лијепо искуство које је мене промијенило на боље и мој поглед на кошарку, казао је Тео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана