Талентовани Огњен Радошић остаје у Лакташима: Уговор за пунољетство

Д. Д.
Foto: Агенције

ЛАКТАШИ - Један од најталентованијих српских кошаркаша Огњен Радошић потписао је први професионални уговор са Игокеом, четири дана након што је постао пунољетан.

Редове клуба из Републике Српске појачао је прије три године и свој таленат брусио је кроз омладинске селекције. Био је члан генерације која је прошле године освојила ФИБА Лигу шампиона за јуниоре и у финалу је убацио 26 поена. 

Омладински је репрезентативац Србије коју је предводио и као капитен. Иако је имао понуде из најквалитетнијих тимова  Србије, одлучио је да своју каријеру гради управо у Игокеи. 

- Добре ствари не треба да се мењају, а Игокеа је моја кошаркашка кућа. Ово је идеална средина за развој младих кошаркаша и уопште се нисам двоумио. Драго ми је што су у клубу препознали мој рад и на мени је сада да наставим да се доказујем. Ово је, за мене, велики корак напред и радујем се новим изазовима. Формула за успех је јасна и само напорним радом могу да напредујем. Од великог значаја је и подршка старијих саиграча који се труде да својим саветима утичу на мој развој. Даћу све од себе да оправдам поверење и да помогнем екипи да прави још боље резултате - рекао је Радошић.

Игокеа  је већ година позната по раду са младима, о чему свједоче и успјеси у ФИБА Лиги шампиона. 

- Огњен је својим понашањем на и ван терена, односом према тренингу и кошарци прави пример за све младе играче. Драго нам је што остаје у Игокеи и то је уједно још један доказ доброг рада у нашем клубу који је одавно познат по томе да је средина која поклања велику пажњу развоју младих кошаркаша. Огњен је стасао у нашем омладинском погону, а тек ће показати сву раскош свог талента на великој сцени - навео је спортски директор клуба Вук Радивојевић. 

Радошић је рођен у Београду 26. маја 2006. године, висок је 197 цм и игра на позицији бека. Поникао је у КК Беко, а из Визуре је стигао у Игокеу за коју је прошле сезоне одиграо и прве сениорске минуте. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана