Суботић срушио Игокеу у посљедњој десетинки

Милан Зубовић
Foto: ABA Liga

ЛАКТАШИ - Нова драма виђена је у Лакташима, а у њој су се боље снашли кошаркаши ФМП-а који су славили против Игокее резултатом 74:73, а јунак тријумфа био је Бојан Суботић.

Гости су водили на почетку сусрета да би крајем првог периода домаћин преузео контролу меча и био у предности до седам минута прије краја. Тада су "пантери" поново повели, али су домаћи имали сјајну прилику да вежу пету побједу у регионалном такмичењу, али су нестварно изгубили.

Прво је Драган Милосављевић донио предност од три поена са линије слободних бацања да би потом Суботић реализовао сва три пенала за изједначење.

Потом је у нападу домаћих фаулиран Един Атић који је погодио прво и промашио друго слободно бацање, непуних пет секунди прије краја, након којег је лопта стигла до Суботића који је истрчао контранапад и положио лопту у кош десетинку прије краја меча за велико славље гостујућих играча. Судије су прегледале ситуацију и установиле да је на вријеме испустио лопту из руке. 

Најбољи код домаћина, који сада има скор 2-4, био је Един Атић са 16 поена, а Атић је убацио 14. Код ФМП-а 16 је убацио Џордан Вокер, а 14 Суботић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана