Стефановић: Сплит одавно није имао бољу екипу

Дарко Драгичевић
Стефановић: Сплит одавно није имао бољу екипу

ЛАКТАШИ – Пред кошаркашима Игокее је веома тежак старт сезоне у регионалној АБА лиги, те ФИБА лиги шампиона. Одмах на старту нови  тим који води перспективни Ненад Стефановић има два веома незгодна гостовања у Далмацији против Сплита и Задра.

Нови тим је на вријеме комплетиран, прошао је добро припремни период али права снага же се видјети управо кроз званичне мечеве. Прва у низу је гостовање код Сплита (субота, 18 часова) који се веома појачао прије свега довођењем Борне Капусте и Тонија Катића.

Тренер Ненад Стефановић је свјестан искушења која очекују њихов  клуб.

-Очекује нас тешка утакмица против Сплита који је задржао окосницу екипе и допунио се добро на свим позицијама. Одавно нису имали бољу екипу и спремну на време. Одлично смо тренирали ове недеље  и  први  пут да смо били комплетни. Наравно имамо своје шансе. Припремили смо се добро и идемо да одиграмо најбољу  могућу утакмицу. Надам се да ћемо успети да кроз победе дижемо форму. Са свим тимовима желимо да играмо чврсту и агресивну кошарку и ту видим нашу шансу против Сплита. Офанзивно  да испоштујемо  неке ствари које можемо и онда се надамо најбољем. Нисмо хтели да правимо превелик ростер. Имамо довољно играча уз младог Миловановића који има озбиљнији проблем али решаваћемо то у ходу а имамо и јуниоре којима дајемо шансу- истакао је Стефановић.

Игокеа има веома тежак распоред а ове године новина је гостовање у Дубаију.

-Неће бити једноставно треба прво у  Београд, па лет у Дубаи биће напорно. Оно што је ок тамо за Нову годину. Мада сва путовања су незгодна Имамо јако тежак распоред у првих шест кола. Прва два кола у Далмацији, затим нам долази Нантер па имамо Будућности тешко гостовање у Вирцбургу- истакао је тренер.

Капитен Драган Милосављевић зна да  оно право тек слиједи са почетком званичним мечева и нада се најбољем јер јее тим мјешавина младости и искуства.

-На старту идемо у Сплиту и Задру где су специфичне утакмице, веома тешке. Мислим да можемо да играмо са свима. Имамо добру екипу, искусне и младе играче жељне доказивања. Пробаћемо да добијемо меч , да одиграмо с пуно енергије јер би нам тријумф на старту пуно значио. Сплит се додатно појачао Капуста је велико појачање, уз останак Шортера који им је најбољи скорер сигурно је да неће бити лако. Али имамо 12 играча и можемо да играмо физички јаку кошарку што је тренер најавио са пуно енергије.Ником не пријетимо али ако одиграмо како можемо уверен сам да можемо да добијемо меч – истакао је Милосављевић.

Симанић

Довођењем Борише Симанића Игокеа је комплетирала играчки кадар за нову сезону.

-Нисмо журили с њим. Тренирао је са нама у септембру у Београду, мало овдје одиграо је утакмицу против Борца и добро изгледа на терену. Да не знамо то што знамо  не би  ништа  ни приметилиу. Све је океј знамо сви његове квалитете. Кад си  талентован и имаш смисао који он има онда је све лако мада ће требати времена да уђе у форму. Иако  нам доноси оно што треба- рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана