Стефан Симанић за "Глас": Част када те зове Борац

Милан Зубовић
Стефан Симанић за "Глас": Част када те зове Борац

САРАЈЕВО - Позицију центра у екипи Кошаркашког клуба Борац наредне сезоне покриће Стефан Симанић.

Млади кошаркаш родом из Сарајева договорио се о сарадњи са бањалучким тимом у који долази из сарајевског Спарса, гдје је играо прошле сезоне. Сарадња са "црвено-плавима" веома лако је договорена на обострано задовољство, док обје стране очекују да имају велике користи. 

- На половини прошле сезоне имао сам позив из Борца да већ тада пређем у екипу, али сам одлучио да останем у Спарсу и не мијењам средину. Када се сезона завршила, разговарао сам са људима из управе и тренером Марком Шћекићем. Свидјело ми се како он види нашу сарадњу и моју улогу у тиму, тако да нисам много размишљао и одмах сам пристао јер ми овај ангажман може донијети много напретка у каријери - рекао је Симанић за "Глас Српске". 

Поникао је у Славији, из које је прешао у омладинске категорије Игокее за коју је дебитовао у АБА лиги. Иако има само 22 године, иза себе има доста искуства јер је био члан зеничког Челика, Младости из Мркоњић Града, Вриједносница Осијек, ваљевског Металца и Спарса. 

- Доста тога сам већ прошао и имам много клубова иза себе. Играо сам мјесец дана у Хрватској, онда био у Челику, који се распао, па сам отишао у Младост, а био сам и у Србији. Онда сам одлучио да се вратим кући, у Спарсе, што ми је помогло да се стабилизујем. Неко ће рећи да је то био корак назад у каријери, али не видим то тако јер сам након тога направио два напријед. Добио сам прилику код тренера Срђана Станића, био сам стартер, успио сам да се разиграм и добио сам озбиљнију улогу у екипи, што је довело до тога да ме тражи Борац - рекао је Симанић. 

Борац види као велики изазов. 

- Борац ко Борац. Увијек тежи највишим амбицијама, што ми се јако пуно свиђа. Двије године заредом вицешампион је БиХ, што није мала ствар, већ напротив подвиг, чиме је показао да има квалитет и да се добро ради у екипи па није мала ствар доћи у један такав клуб. Када те зове један тако добар клуб, онда треба дати све од себе и доказати се. АБА 2 лига за мене је искорак у односу на оно што сам до сада играо и то ми је био један од циљева јер је у питању јаче такмичење - истакао је Симанић. 

Уклапање у екипу не би требало да му буде проблем. 

- Знам све играче (ха-ха-ха). Са Срђаном и Вуком Бошковићем сам живио заједно у Лакташима када смо играли за Игокеу, док и остале играче одлично познајем као и тренера Марка. Бањалуку одлично познајем јер сам био у њој годинама, тако да адаптације неће бити јер долазим на своје и код својих - нагласио је Симанић. 

Повреда

Док је био члан тима из Осијека, 2021. године играо је три утакмице АБА 2 лиге на турниру у Сарајеву међу којима је била и она против Борца. 

- Тај меч ми је остао у ружном сјећању јер сам се повриједио, док је екипа изгубила - рекао је Симанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана