Стефан Мијовић биће адут КК Јахорина у новој сезони: Напад на АБА 2 лигу

Дарко Драгичевић
Стефан Мијовић биће адут КК Јахорина у новој сезони: Напад на АБА 2 лигу

ПАЛЕ - Јахорина већ у премијерном наступу у првенству БиХ има високе амбиције. Управа клуба је урадила све да екипа има сјајне услове за припреме и адекватне ривале, а један од ослонаца тима треба да буде и Стефан Мијовић.

Бивши кошаркаш Леотара је у прошлости био најкориснији играч Лиге БиХ, тако да је свјестан шта се од њега очекује у новој сезони.

- Први утисци су заиста одлични. Јахорина је веома организован клуб који има све потребне предуслове. Нова хала, квалитетан рад. Сјајно смо се уклопили, има доста нових играча и веома квалитетно радимо како бисмо се што боље уиграли. Одиграли смо неколико пријатељских утакмица и можемо да будемо задовољни у којем правцу све иде. Имамо добар тим, што смо показали кроз контролне мечеве, гдје смо савладали нпр. Златибор. Остале су нам још двије провјере, против Широког и Мостара, и надам се да ће све бити добро и увјерен сам да ћемо спремни дочекати старт такмичења - истакао је Мијовић за “Глас Српске”.

Јахорина у премијерној сезони има високе амбиције па је довела  квалитетна појачања. Ипак, како су новајлија у лиги, сигурно је да им неће бити лако јер и остали ривали имају  сличне амбиције.

- Лига БиХ ми није непознаница, играо сам доста овдје, а чини се да ће наредне сезоне бити веома јака и изједначена. Неколико екипа се заиста одлично појачало, попут  Босне и Широког, ту је свакако и Слобода. Сигурно је да је наша жеља да се боримо за пласман у АБА 2 лигу. Имамо квалитетан тим и надам се да ћемо га показати на терену. Наравно, треба нам времена да се уиграмо, али вјерујем да можемо да будемо изненађење наредне сезоне - додао је Мијовић.

Након одласка из БиХ одлични кошаркаш имао је веома  успјешне сезоне у Мађарској и Сјеверној Македонији. У Мађарској је освојио Куп и првенство, док је с Пелистером играо у АБА 2 лиги. Све то му је донијело додатно искуство.

- Сигурно је да сам сад пуно искуснији него у прошлом мандату. Играо сам у Мађарској, гдје сам освојио два трофеја, затим у Македонији у домаћем првенству и АБА 2 лиги. Сазрио сам као играч, враћам се у лигу коју добро познајем и настојаћу да својим партијама помогнем да Јахорина оствари жељене резултате. Постао сам отац и то је био један од главних разлога зашто сам желио да будем ближе кући. Јахорина је била најконкретнија, тако да сам се лако одлучио за повратак - истакао је на крају сјајни бек.

Сарадња

Сјајни бек је већ сарађивао са тренером  Миром Вукојем, тако да зна шта га очекује током сезоне.

- Тако је, сарађивали смо већ у сезони 2019/20. Знам која је његова тренерска филозофија  и за  мене нема непознаница. Надам се да ће бити успјешна сарадња и у наступајућој сезони - истакао је одлични кошаркаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана