Стефан Лакић одиграо сјајно у дресу Чачка 94: Сезона пуне афирмације

Дарко Драгичевић
Стефан Лакић одиграо сјајно у дресу Чачка 94: Сезона пуне афирмације

ЧАЧАК - Стефан Лакић је одиграо најбољу полусезону у каријери. Бивши кошаркаш бањалучког Борца, Младости, Леотара и Варде ХЕ блистао је у завршници Кошаркашке лиге Србије у дресу Чачка 94.

Два пута је био проглашен за најкориснијег играча кола, а његова екипа је освојила осму позицију, чиме су у клубу презадовољни. Главни циљ је увелико премашен, а Лакић је у финишу сезоне имао седам мечева на којима је имао двоцифрен учинак те је против Вршца убацио и рекорд сезоне, 28 поена. Након лошег старта екипа је, али и сам Лакић, напредовала и била све боља. На крају је одиграо 30 мечева у којима је имао просјек 10,3 поена. Учинак је бољи ако се гледа крај сезоне у којој је у просјеку имао 18 поена  по мечу.

Вишеграђанин истиче да је за њега ова полусезона велики мотив да настави и даље с добрим радом како би још више подигао ниво своје игре.

- У првом дијелу сезоне имали смо преширок ростер, гдје смо сви тражили мјесто и улогу у тиму. Нисмо успјели да одиграмо квалитетно па су услиједиле неке промјене, затим, нажалост, и повреде. Све се некако уклопило средином лиге и заиграли смо заиста добро. Такође, успио сам да вежем неколико добрих партија и онда је порасло самопоуздање. Увијек радим максимално, тако да се ништа није специјално промијенило, осим што сам стекао сигурност, а онда су дошле и добре партије. Сигурно је да сам сазрио као играч, доносим боље одлуке и то се види на паркету па је и лични учинак пуно бољи - рекао је Лакић за “Глас Српске”.

Два пута у току сезоне кошаркаш је добио признање за најкориснијег играча тима.

- Драго ми је због признања, али то је увијек заслуга читавог тима. Играли смо добро, остварили важне побједе, а саиграчи су ми вјеровали, давали лопту у моментима кад сам био сам и након добрих акција. Настојао сам да им се одужим што квалитетнијим шутевима - додао је момак из Вишеграда.

Екипа је на крају завршила на осмој позицији и није у финишу шампионата стрепјела за опстанак. Свој квалитет су доказали и у мечевима против најјачих екипа у такмичењу.

- Остварили смо циљ, а то је био опстанак. Још смо раније успјели да то остваримо, али смо наставили са добрим партијама до краја и све, ето, крунисали побједама. За клуб је ово историјска сезона, а могла је да буде још боља јер смо од најквалитетније екипе Војводине изгубили са пола поена. Мало је недостајало да у првенству савладамо два најквалитетнија тима, јер смо били бољи од Спартака - јасан је играч Чачка.

Посебно ће свима у сјећању остати побједа у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа против абалигаша и старијег градског ривала Борца, те полуфинални меч против Црвене звезде.

- Тај наступ у Купу и побједа  против Борца је баш одјекнула. Савладали смо абалигаша, нашег градског ривала. Користимо исту дворану, често смо причали у пролазу, али након тог тријумфа дефинитивно су нас другачије, озбиљније гледали. Јесу они били ослабљени на том мечу, али то не умањује наш тријумф и чињеницу да су нас сви након тога гледали са пуно више респекта - додао је Лакић.

Ове сезоне Кошаркашка лига Србије је била веома квалитетна. Неколико тимова се значајно појачало у борби за пласман у АБА 2 лигу.

- Лига Србије је заиста јака. Улагања су све већа и због тога наш резултат добија на значају. Водећи тимови су довели веома квалитетне играче који су наступали у Европи и у АБА лиги. Тако су играли кошаркаши попут Немање Гордића, који је најбољи стријалац АБА лиге у историји, Вил Мозли, Зоран Николић, па Александар Лазић. Златибор је такође баш озбиљан тим, тако да сваки меч доноси квалитет и велику борбу. Драго ми је због тога јер само кроз јаке мечеве можемо да напредујемо и будемо још бољи - јасан је кошаркаш.

Селектор Светислав Пешић је често говорио да је једина исправна будућност формирање професионалне лиге у Србији, да има довољно квалитетних тимова за такмичење те да би повратак Црвене звезде, Партизана, Борца и ФМП-а и већи број мечева са екипама из КЛС-а подигао ниво интересовања за такмичење.

- То није питање за мене. Сигурно да би играчи из Кошаркашке лиге Србије вољели да играју мечеве против абалигаша, али је питање колико би то њима значило. Ту је свакако и питање проходности ка европским куповима веома битно, тако да је та одлука на надлежнима. Играчи и навијачи сигурно желе те дуеле - јасан је Лакић.

Жели у виши ранг

Током каријере Лакић је играо и у АБА лиги. Наступао је за ФМП Железник. Амбиције за наставак каријере су да се врати на регионалну сцену.

- Првенство је тек готово, тако да ћу видјети још у вези са наставком сарадње. Задовољан сам ситуацијом у Чачку, сигурно је да ћемо попричати о свему. А сигурно да је неки циљ да се вратим у регионалну лигу и докажем се на вишем нивоу. Био сам у ФМП-у у АБА лиги и осјетио да могу, али се, нажалост, повреда испријечила да оставим већи траг. Сад сам сазрио као играч, знам шта ме очекује и  надам да ћу опет бити у прилици да играм у вишем рангу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана