Стефан Лакић јунак побједе Чачка 94 над Борцем

М. З.
Стефан Лакић јунак побједе Чачка 94 над Борцем

НИШ - Побједа кошаркаша Чачка 94 над градским ривалом Борцем у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа одјекнула је регионом.

Дебитанта на завршном турниру многи су сматрали аутсајдером у борби против старијег брата, али су играчи показали да фаворит не побјеђује увијек. Колико појединци у Нишу нису вјеровали у екипу Чачка 94 свједочи изјава њиховог првотимца и једног од јунака побједе Стефана Лакића.

- Када смо кренули из хотела на утакмицу нико од особља није вјеровао да ћемо се вратити. Сви су нас већ отписали и очекивали су да ћемо из дворане одмах кренути за Чачак те да се немамо зашто враћати. Ипак, већ средином треће четвртине и собарице су схватиле да ћемо побиједити па су нам спремиле собе у које смо се вратили, а особље нам је приредило и мали дочек у знак захвалности за побједу - изјавио је Лакић за “Глас Српске”.

Момак из Вишеграда који је прошле сезоне наступао за бањалучки Борац утакмицу је завршио са 19 поена и седам скокова, а бољи од њега био је једино Петар Гројић са 20 поена.

- Мушки смо играли током свих 40 минута и утакмица је била доста физички исцрпљујућа. Најзаслужнија за побједу била је припрема меча. Одлично смо спремили утакмицу и прије почетка рекли смо да ћемо мушки играти, направили смо план којег смо максимално реализовали, поготово у одбрани. Имали смо неколико лоших резултата у Кошаркашкој лиги Србије и била нам је потребна једна побједа да вратимо самопоуздање што се сада и десило - рекао је Лакић.

Полуфинале доноси сусрет са Црвеном звездом која је апсолутни фаворит.

- Звезда је једно 12 нивоа изнад нас. Биће то утакмица за уживање и кошарком се бавиш да би играо овакво нешто. Прије жријеба надали смо се да ћемо у четвртфиналу играти против јаке екипе, а Звезда или Партизан били би права ствар за нас јер се једном пружа прилика да играш против евролигаша. Сада је још боље испало. Побиједили смо екипу из АБА лиге и сусрет са Звездом је награда за то. Поново ћемо мушки ући у меч и одрадити оно што је до нас те се надати изненађењу. Звезда није у сјајној форми мада је и као таква велики фаворит. Биће то велика прилика за промоцију клуба и њеног власника, али и играча индивидуално - навео је Лакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана