Стефан Лакић из Борца прешао у ваљевски Металац: Привукла ме улога у тиму

Милан Зубовић
Стефан Лакић из Борца прешао у ваљевски Металац: Привукла ме улога у тиму

ВАЉЕВО - Кошаркаш из Вишеграда Стефан Лакић идуће сезоне браниће боје Металца из Ваљева у Суперлиги Србије, којег ће са клупе предводити тренер Бранислав Ратковица.

Прошле сезоне носио је дрес бањалучког Борца са којим је освојио Куп Републике Српске, а у Лиги БиХ стигао до другог мјеста, док су стали у четвртфиналу АБА 2 лиге. Момак који покрива позицију ниског крила у регионалном такмичењу просјечно је биљежио 7,3 поена 3,7 скокова и 2,3 асистенције на 11 одиграних утакмица.

- Прешао сам у Металац и пресудила је већа улога у екипи, уз генерално јаке амбиције тима које се огледају у освајању лигашког дијела такмичења у КЛС и улазак у АБА 2 лигу. Металац је једно вријеме био на регионалној сцени, лијепо се радило у клубу и заслужио је да се врати на кошаркашку мапу те се надам да ћу бити од помоћи - рекао је Лакић.

Наступ у КЛС не би требало да му донесе неке проблеме, јер је још прије десет година био члан ужичке Слободе, тако да је добро упознат са квалитетом осталих тимова. Поникао је у Варди из родног Вишеграда за коју је играо у два наврата да би 2015. године отишао у САД, гдје је студирао и играо за Одесу, Мисури и Самфорд. Повратак у Европу донио му је наступе за Леотар, Младост из Мркоњић Града, ФМП Железник и Борац. С обзиром на то добро је упућен у кошаркашка дешавања и није му било тешко да направи компарацију са лигама у којима је наступао.

- КЛС је малтене у истом рангу са АБА 2 или је бар доста екипа у том рангу. Од 16 екипа бар десет сигурно се не би осрамотило у АБА 2. Према неким информацијама доста средстава је уложено ове године у КЛС. Екипе имају много веће буџете, доводе играче и претендују на врх и дефинитивно ће бити веома занимљиво - нагласио је Лакић.

Појачања

На челу Ваљевчана од финиша прошле сезоне налази се Владан Јанковић, који је замијенио Јована Теодосића, брата некадашњег српског репрезентативца Милоша Теодосића. Редове Металца прво су појачали Немања Протић, Алекса Чабрило и Филип Ђуран. Након њих су стигли Лакић, центар Михаило Мушикић и крилни центар Лазар Станковић. Од старосједилаца ту су Марко Бајић, Немања Јанковић и Александар Теофиловић. На почетку припрема требало би да се појаве и четири америчка кошаркаша плеј Денис Џоунс, бек Демарија Френклин, као и центри Кристијан Банди и Дешон Томас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана