Стефан Глоговац, кошаркаш Леотара: Имали смо мало среће на крају

Милан Зубовић
Стефан Глоговац, кошаркаш Леотара: Имали смо мало среће на крају

ТРЕБИЊЕ - Другу пут заредом кошаркаши Леотара играли су продужетак, а након пораза у Тузли, овај пут славили су на гостовању код Младости резултатом 79:78.

Додатних пет минута утакмице осмог кола Лиге БиХ домаћин је изборио преко Бранислава Пауновића који је девет секунди прије краја изједначио на 68:68, а у додатних пет минута нису успјели направити потпуни преокрет.

Требињце је предводио Стефан Глоговац са 22 поена и осам скокова.

- Била је то веома тешка утакмица на врућем терену у Мркоњић Граду, јер смо били под притиском и у тешкој ситуацији након три пораза. Ипак, показали смо жељу у енергетски веома тешкој утакмици коју смо могли добити у регуларном дијелу, али нисмо искористили двије-три прилике. Ипак, остали смо фокусирани у додатних пет минута, када смо имали и мало среће на самом крају - изјавио је Глоговац за “Глас Српске”.

Под изјавом “мало среће” мислио је на промашена слободна бацања играча домаће екипе Орхана Шпага. Прво је 15 секунди прије краја погодио једно од три бацања за 76:77, да би потом Дејан Шакотић искористио два пенала на другој страни (76:79), а секунд прије краја Шпаго је поново био на линији пенала. Погодио је прва два, а треће за нови продужетак је промашио. Сада је Леотар на учинку 4-4.

- Мислим да смо могли имати мало бољи скор до сада, али шта је ту је. Неке мечеве изгубили смо на једну лопту, имали тежи распоред, а сада нам иду лакше утакмице. Нисмо још налегли како треба, имамо још потенцијала који смо показали у двије посљедње утакмице које смо одиграли како треба - додао је Глоговац.

Младости није много помогао ни Матија Поповић, који је дебитовао за тим у овом мечу. Одиграо је 25 минута и убацио осам поена. Најбољи су били Шпаго са 15 и Ђорђе Алексић са 12 поена. Пласман: 1. Широки 7-1, 2. Босна 6-2, 3. Слобода 5-3, 4. Спарс 5-2, 5. Орловик 5-2, 6. Леотар 4-4, 7. Борац 3-5, 8. Приједор - Спартак 3-5, 9. Посушје 3-5, 10. Младост 2-6, 11. Промо 2-6, 12. Славија 2-6.

Пораз Борца

Пети пораз заредом у Лиги БиХ уписао је Борац, којег је у Бањалуци побиједила Босна резултатом 74:57. “Црвено-плави” су водили са 12 поена у првој четвртини, док је све остало било на страни гостију. Најбољи код домаћина био је Борис Драгојевић са 11 поена, а девет је додао Амсал Делалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана